Cine poate rezista unei tarte aromate, cu crusta aurie si crocanta? Aceasta reteta vegetariana simpla va impresiona garantat, indiferent de ocazie.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- faina
- 300g aluat de tarta
- 8 rosii
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingura de zahar
- 2 linguri de frunze proaspete de cimbru
- 150g branza de capra cremoasa
- 200g smantana
- 1 lingura de seminte de pin, prajite
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Pe o suprafata usor alunecoasa, se ruleaza aluatul intr-un cerc de aproximativ 4cm mai lata decat tava de tarta pe care o veti folosi. Se pune aluatul in tava, presand usor pe baza si pe laturi. Se indeparteaza orice exces si se inteapa cu o furculita. Se raceste timp de 20 de minute.2. Intre timp, se pun rosiile, taiate pe jumatate, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se stropesc cu ulei de masline. Se presara zaharul si o parte din cimbrul. Se asezoneaza. Se lasa in cuptor timp de 20 de minute.
3. Se pune o foaie de copt pe partea superioara a tartei si se umple cu orez. Se coace timp de 15 minute.
4. Se indeparteaza orezul si hartia si se coace pentru inca 15 minute, pana devine auriu si crocant. Se lasa sa se raceasca.
5. Se amesteca branza de capra sfaramata si smantana intr-un castron pana cand compozitia este cremoasa. Se asezoneaza la gust. Se pune peste crusta, se aranjeaza rosiile peste partea superioara. Se imprastie cu seminte de pin si restul de cimbru.