Aceasta tarta rafinata combina in mod ingenios ciocolata alba si cea amara cu cardamom parfumat.

Tarta Cu Cardamom Si Ciocolata Alba Si Neagra
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 170g unt
  • 75g zahar pudra
  • 2 galbenusuri de ou
  • 200g faina
  • 50g cacao
  • 25ml apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 10 pastai de cardamom verde
  • 200ml crema de branza
  • 225ml smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • 175g ciocolata alba, tocata

Mod de preparare

1. Pentru aluat, se bat untul si zaharul, cu un mixer pana cand capata o culoare palida. Se adauga galbenusurile de ou, pe rand, amestecand bine intre adaugari. Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu cacao.

2. Se adauga un pic de faina la amestecul de unt, apoi un pic de apa. Se amesteca pana la incorporare. Se continua cu restul de faina si apa pana cand toata faina si apa sunt amestecate si se formeaza un aluat. Se inveleste in folie si se raceste timp de cel putin 1 ora.

3. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se intinde aluatul intre doua bucati de hartie de copt sun borma unui cerc de 28cm si 5mm grosime. Se desprinde stratul superior de hartie de copt, se intoarce aluatul si se pune intr-o tava de tarta (hartia pe partea de sus). Se preseaza usor. Nu se inlatura hartia, se umple cu fasole sau orez. Se baga la cuptor timp de 15 minute, apoi se scoate din cuptor si se indeparteaza hartia si fasolea/orezul. Se pune din nou la cuptor timp de 10 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

4. Pentru umplutura, se zdrobesc pastaile de cardamom si se macina semintele pana se tranforma intr-o pulbere fina. Se incalzesc 125ml smantana si cmena de branza intr-o cratita, pana aproape de a da in fiert. Se iau de pe foc, apoi se adauga cardamom. Se bat cele doua galbenusuri intr-un bol, apoi se toarna incet peste smantana fierbinte in timp ce se amesteca continuu. Se adauga ciocolata alba si se amesteca pana se topeste.

5. Se bate crema ramasa pana cand formeaza varfuri moi, apoi se incorporeaza in amestecul de ciocolata. Se toarna peste aluat, apoi se lasa la cuptor timp de 15 minute. Se scoate din cuptor, se raceste si se lasa cel putin 2 ore inainte de servire.