O tarta delicioasa, cu trei feluri de ciocolata. Ce poti sa-ti doresti mai mult?

Tarta Bounty
Timp total 3 ore și 15 minute

Ingrediente

  • 250g biscuiti cu cacao
  • 75g unt
  • 225g fulgi de nuca de cocos
  • 3/4 cana de nuca de cocos deshidratata
  • 395g lapte condensat indulcit
  • 1 ou, usor batut
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 220g ciocolata cu lapte, tocata
  • 180g ciocolata neagra, tocata
  • 100g unt
  • 300ml smantana
  • Decor de ciocolata:
  • 90g ciocolata alba, tocata
  • 20g fulgi de nuca de cocos
  • 90g ciocolata neagra, tocata

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 180C. Se tapeteaza o tava de placinta cu staniol.

2. Cu ajutorul unui mixer, se maruntesc biscuitii pana se transforma in firimituri. Se adauga untul. Se amesteca bine si se preseaza pe baza tavii de placinta. Se lasa la frigider timp de 10 minute.

3. Se combina fulgii de nuca de cocos, nuca de cocos deshidratata, lapte condensat, ou si vanilie intr-un bol. Se amesteca bine. Se toarna compozitia peste baza de biscuiti, apasand usor. Se da la cuptor timp de 30 minute sau pana cand partea de sus este aurie. Se pune deoparte sa se raceasca.

4. Se pune ciocolata cu lapte si ciocolata neagra si untul intr-un castron si se topeste la cuptorul cu microunde, amestecand pana la omogenizare. Se toarna amestecul peste umplutura de nuca de cocos, niveland usor. Se pune deoparte timp de 2 ore.

5. Pentru a face decorul de ciocolata, se ung 2 tavi cu hartie de copt. Se pune ciocolata alba intr-un bol mic si se topeste la cuptorul cu microunde. Se intinde ciocolata intr-un strat subtire in tava pregatita. Se lasa deoparte pentru 1 minut. Se presara cu jumatatea din cantitatea de chips-uri de nuca de cocos. Se repeta procesul cu ciocolata neagra si restul de chips-uri de nuca de cocos pe tava pregatita. Se baga amandoua tavile la frigider timp de 20 de minute. Se rupe ciocolata in cioburi.

6. Se transfera tarta pe un platou. Se acopera cu frisca. Se decoreaza cu cioburi de ciocolata. Se serveste imediat.