Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
225g faina 75g zahar pudra 150g unt 5 oua 600g ciocolata cu lapte 450ml frisca lichida 150ml lapteMod de preparare
1. Intr-un bol se adauga faina, zaharul pudra si untul taiat cubulete. Se amesteca pana se incorporeaza untul. Se adauga un ou intreb, bine batut si un galbenus de ou in compozitie.2. Compozitia obtinuta se lasa la rece pentru aproximativ 30-35 de minute.
Dupa ce se raceste, se pudreaza cu faina suprafata de lucru si se intinde aluatul cu un facalet, pana ajunge la marimea potrivita pentru tava.
3. Aluatul se pune intr-o forma de tarta si se baga la cuptorul incalzit la 180 de grade. Se tine aproximativ 25 de minute sau pana ce capata o crusta aurie.
4. Pentru crema de ciocolata, fierbem frisca si laptele timp de 5 minute. Compozitia se toarna peste ciocolata rupta in bucatele. Se amesteca bine cu o paleta pana ce ciocolata se va topi complet.
5. Amestecul se lasa sa se raceasca timp de 10 minute. Separat, se bat 3 oua si se adauga peste ciocolata.
6. Se adauga crema peste tarta si se da la cuptor pentru 30-40 de minute.