O reteta minunata de tarta de cirese, cu umplutura cu aroma de migdale si cirese dulci.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
225g faina 25g malai 100g zahar 100g unt 2 oua, plus 1 galbenus de ou 75g migdale macinate esenta de migdale (optional) 450g cireseMod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pun faina, malaiul, un varf de sare si 2 lingurite de zahar intr-un castron, apoi se adauga untul rece pana cand amestecul seamana cu pesmetul grosier. Se adauga galbenusul de ou si 1-2 linguri de apa rece si se amesteca.2. Pe o suprafata curata, se framanta usor aluatul. Se formeaza o minge , se pune intr-un castron si se raceste in frigider timp de o jumatate de ora.
3. Se intinde aluatul pana la o grosime de 2-3 mm. Se pune aluatul intr-o tava de tarta si se lasa la frigider timp de 15 minute.
4. Se pune hartie de copt si se adauga boabe de fasole sau orez, apoi se coace timp de 10-12 minute. Se scoate hartia si fasolea/orezul, apoi se coace timp de inca 5 minute. Se reduce caldura cuptorului la 170C.
5. Se amesteca zaharul ramas, ouale, migdalele macinate si esenta de migdale, daca se utilizeaza. Se toarna amestecul peste aluat, apoi se pun ciresele, presandu-le usor. Se coace timp de 50-60 de minute. Se serveste cu inghetata sau smantana.