Aceasta tarta cu cirese este usor de facut, pentru ca poti folosi un aluat gata preparat.

Tarta Cu Cirese Si Amaretto
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 375g aluat
  • faina
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura smantana
  • 175g gem de cirese
  • 600g cirese
  • zahar pudra
  • Pentru frangipane:
  • 185g migdale macinate
  • 110g zahar pudra
  • 85g unt, inmuiat
  • 2 oua
  • 1 lingura de lichior amaretto

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C si se pune o foaie de copt in interior. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se taie intr-un cerc cu diametrul de 35 cm. Se amesteca galbenusul de ou cu smantana si se perie aluatul. Se pune pe o bucata de hartie de copt si se raceste timp de 15 minute.

2. Pentru a face frangipane, se pun toate ingredientele intr-un blender si se amesteca intr-o pasta neteda. Se ia aluatul din frigider, se inteapa cu o furculita si se imprastie gemul, chiar pana la margine. Se raspandeste frangipanul deasupra, lasand o margine. Se adauga ciresele si se transfera pe foaia de copt fierbinte.

3. Se coace timp de 15-20 de minute pana cand aluatul este auriu si ciresele sunt gatite, apoi se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca timp de 5-10 minute, se pudreaza cu zahar si se serveste.