Aceasta tarta cu cirese este usor de facut, pentru ca poti folosi un aluat gata preparat.
Timp total 35 minute
Ingrediente
- 375g aluat
- faina
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura smantana
- 175g gem de cirese
- 600g cirese
- zahar pudra
- Pentru frangipane:
- 185g migdale macinate
- 110g zahar pudra
- 85g unt, inmuiat
- 2 oua
- 1 lingura de lichior amaretto
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C si se pune o foaie de copt in interior. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se taie intr-un cerc cu diametrul de 35 cm. Se amesteca galbenusul de ou cu smantana si se perie aluatul. Se pune pe o bucata de hartie de copt si se raceste timp de 15 minute.2. Pentru a face frangipane, se pun toate ingredientele intr-un blender si se amesteca intr-o pasta neteda. Se ia aluatul din frigider, se inteapa cu o furculita si se imprastie gemul, chiar pana la margine. Se raspandeste frangipanul deasupra, lasand o margine. Se adauga ciresele si se transfera pe foaia de copt fierbinte.
3. Se coace timp de 15-20 de minute pana cand aluatul este auriu si ciresele sunt gatite, apoi se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca timp de 5-10 minute, se pudreaza cu zahar si se serveste.