Pe caldura asta, ultimul lucru pe care l-ai vrea este sa stai in fata cuptorului. Asa ca iti venim in ajutor cu un desert fin, fara coacere.
Timp total 25 minute
Ingrediente
- Pentru blat:
- 300g biscuiti digestivi
- 115g unt, topit
- Pentru crema:
- 400g lapte condensat
- 300ml smantana pentru frisca
- 6 lime - coaja si sucul
- Pentru topping:
- 180ml smantana
- 40g zahar pudra
- 1/2 lingurita de extract de vanilie
Mod de preparare
1. Pentru blat, se amesteca biscuitii macinati si untul topit. Se preseaza amestecul in partea de jos si pe partile laterale ale unei tavi de tarta si se raceste in timp ce se pregateste crema.2. Folosind un mixer, se bate smantana. Intr-un castron separat, se amesteca laptele condensat, sucul de lime si coaja. Se incorporeaza amestecul in smantana.
Se toarna umplutura peste blat. Se lasa la frigider cel putin 3 ore sau peste noapte.
3. Pentru topping, se bate smantana pana cand incepe sa se ingroase. Se adauga zaharul si vanilia. Se transfera intr-o punga de cofetarie si se decoreaza tarta.
Se adauga felii subtiri de lime, se taie si se serveste.