Bucura-te de un gust tropical cu aceasta tarta cu lime si nuca de cocos. Reteta este simpla, dar aromele iti vor impresiona cu siguranta oaspetii.

Tarta cu lime si cocos
Timp total 1 oră și 55 minute

Ingrediente

  • 250g biscuiti digestivi
  • 50g nuca de cocos deshidratata
  • 140g unt
  • 160ml lapte de cocos
  • 400g lapte condensat
  • 250ml crema de nuca de cocos
  • 140ml suc de lime (aproximativ 9 lime)
  • 2 oua si 5 galbenusuri

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se amesteca biscuitii si nuca de cocos intr-un blender pana cand capata o consistenta asemanatoare cu cea a pesmetului. Se toarna untul si se amesteca. Se preseaza compozitia intr-o tava de tarta, inclusiv pe margini. Se raceste in frigider timp de 20 de minute.

2. Se scoate din frigider, apoi se coace timp de 10-15 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet. Se seteaza temperatura cuptorului la 130C.

3. Intre timp, se amesteca laptele de cocos, laptele condensat, crema de nuca de cocos, sucul de lime, ouale si galbenusurile. Se toarna amestecul peste tarta si se pune in cuptor.

4. Se lasa la copt timp de 50-60 de minute. Se scoate din cuptor si se raceste complet, apoi se lasa in frigider peste noapte. Se decoreaza cu fasii subtiri de coaja de lime si nuca de cocos.