O tarta perfecta pentru zilele de toamna.
Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
- 80g ciocolata neagra
- 200g martipan
- 100g zahar
- 4 pere, taiate in 4 si cu semintele scoase
- 40g unt, taiat in cubulete de 1 cm
- 375g foietaj
- faina
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se incorporeaza ciocolata in martipan pe o suprafata de lucru curata pana cand ciocolata este distribuita uniform, apoi se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider.2. Se incalzeste o cratita si se adauga zaharul. Pe masura ce zaharul se topeste, se agita ocazional cratita pentru a se topi in mod egal. Se lasa pe foc pana cand isi schimba culoarea si se transforma intr-un caramel rosu-maroniu. Cand caramelul a atins culoarea dorita, se adauga perele si untul intr-un strat uniform. Se gatesc perele in caramel pentru un minut, apoi se opreste caldura.
3. Se ruleaza aluatul pe o suprafata de lucru usor pudrata cu faina, apoi se taie un cerc. Se taie bucati de martipan cu ciocolata si se pun intr-o tarta tapetata cu hartie de copt. Se imprastie perele deasupra, apoi se pune aluatul. Se coace timp de 30 de minute pana cand aluatul este auriu, iar perele sunt fragede.
4. Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute, apoi se intoarce cu grija pe o farfurie. Se serveste cu smantana sau inghetata.