Există mai multe rețete de marțipan și fiecare cofetărie poate avea un mod propriu de a face această cremă, variind cantitățile ingredientelor.

Cum faci marțipan în casă - rețeta cu care nu dai greș!

În general, marțipanul are trei ingrediente de bază: migdale, zahăr și un agent de îngroșare. Unii cofetari folosesc sirop de porumb în loc de zahăr, dar în acest caz gustul dulce este mai puternic și aroma de migdale nu se mai simte atât de bine. 

Rețeta de marțipan făcut în casă

Ingrediente

Pentru aproximativ 200 g marțipan aveți nevoie de:

  • 200 g migdale decojite
  • 200 g zahăr tos
  • 1 linguriță extract de migdale
  • 1 linguriță sirop de porumb
  • 1 lingură albuș de ou

Mod de preparare

Amestecați migdalele măcinate cât mai fin cu 50 g de zahăr. Mixați până când se omogenizează.

Adăugați restul de zahăr, extractul de migdale și siropul de porumb. Mixați totul timp de un minut, până când se omogenizează bine. La final, adăugați albușul și continuați să amestecați până când se formează o bilă ca de aluat.

Marțipanul se pune în folie de plastic și se dă la frigider pentru cel puțin o oră, până când se întărește.

După răcire, poate fi folosit la diverse deserturi sau poate fi consumat ca atare.

Poate fi folosit ca fondant, poate fi amestecat cu colorant alimentar și este foarte ușor de întins și manipulat, cu condiția să fie rece, altfel poate deveni sfărâmicios.