Nu trebuie sa fii expert pentru a face aceste tarte de ciocolata. Ai nevoie doar de putina rabdare.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 500g foietaj
- 125g migdale macinate
- 100g cacao
- 125g zahar pudra
- 125g unt
- 3 oua
- gem de caise
- fulgi de migdale
- zahar pudra
- Pentru pere:
- 250g zahar pudra
- 200ml vin rosu
- 2 batoane de scortisoara
- 3 pere mari
Mod de preparare
1. Pentru a face perele, se pun zaharul, vinul, scortisoara si 100 ml de apa intr-o cratita mare si se incalzesc usor pana cand zaharul se dizolva, pentru a face un sirop.2. Se cojesc perele si se adauga intregi in siropul fiert. Se lasa timp de 10 minute, se intorc ocazional, apoi se lasa sa se raceasca in sirop. Dupa ce se racesc, se lasa peste noapte peste sirop.
3. In ziua urmatoare, se incalzeste cuptorul la 180C. Se pune aluatul in 6 tavi si se lasa sa se raceasca in frigider.
4. Intr-un castron, se amesteca impreuna migdalele macinate, cacao si zahar. Se adauga untul si se amesteca bine. Treptat, se adauga ouale, pe rand.
5. Se adauga crema de migdale de ciocolata peste aluat. Se scot perele din siropul, se taie pe jumatate. Se cresteaza fiecare jumatate de para si se aseaza pe fiecare tarta.
6. Se lasa la cuptor timp de 30-40 de minute. Se incalzeste usor gemul de caise intr-o cratita mica. Se perie perele cu gem. Se decoreaza cu fulgi de migdale si zahar pudra. Se serveste cu inghetata sau frisca.