Combinatia clasica de cartofi si praz merge perfect cu Gorgonzola si face din aceasta reteta o tarta vegetariana fabuloasa.

Tarta Cu Praz, Cartofi Si Gorgonzola
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • unt
  • 3 buc praz
  • cimbru
  • 450g cartofi, taiati
  • 140g gorgonzola
  • 50g nuci, maruntite
  • Pentru aluat:
  • 500g faina
  • 220g unt
  • sare
  • 2-4 linguri apa rece
  • 1 ou

Mod de preparare

1. Pentru a face aluatul, se pune faina intr-un vas, se adauga untul si se amesteca cu varful degetelor pana cand amestecul capata consistenta pesmeului. Se adauga sare. Treptat, se adauga apa, pana se omogenizeaza. Se inveleste in folie si se lasa deoparte.

2. Se topeste untul pentru umplutura intr-o tigaie, la foc mediu, apoi se adauga prazul si cimbrul. Se asezoneaza si se prajesc usor, timp de 10-15 minute, pana se inmoaie. Se lasa deoparte.

3. Intre timp, se pun cartofii intr-o oala de apa cu sare si se fierb. Cand sunt fierti, se scurg, apoi se adauga la amestecul de praz si se amesteca. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se adauga gorgonzola si nucile. Se asezoneaza.

4. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se scoate aluatul din frigider si se taie pe jumatat. Pe o suprafata presarata cu faina, se intinde o jumatate din aluat si se pune intr-o tava, unsa inainte. Se adauga umplutura. Se intinde restul de aluat, se taie in fasii subtiri, apoi se pun peste umplutura, transversal. Se coace timp de 25 de minute pana devine aurie. Se serveste calda sau rece.