Mușchiulețul de porc cu sos gorgonzola face ca orice masă să fie delicioasă, fără a mai pune la socoteală că este gata în doar 45 de minute.

Mușchiuleț de porc cu sos gorgonzola

Acest mușchiuleț de porc fraged și suculent este înăbușit într-un sos delicios și savuros de gorgonzola. O masă rapidă ușoară, dar atât de savuroasă, încât va deveni preferata tuturor mai ales atunci când nu e prea mult timp pentru gătit.

Puteți servi acest fel de mâncare ușor cu niște paste sau gnocchi și cina va fi gata în mai puțin de trei sferturi de oră.

Rețeta de mușchiuleț de porc cu sos gorgonzola

Timp total 45 minute

Ingrediente

Pentru friptura de porc

  • 1-1,5 kg de muschiuleț de porc
  • 60 ml de muștar de Dijon
  • 15 ml de ulei de măsline
  • 15 grame de cimbru uscat

Pentru sosul gorgonzola

  • 1 lingură de unt
  • 1 lingură de făină universală
  • 240 ml de smântână lichidă
  • 60 ml de vin alb sec
  • 60 ml de supă de pui (sau apă)
  • 120 de grame de gorgonzola mărunțită

Mod de preparare

Cum pregătim mușchiulețul de porc

Amestecați muștarul de Dijon, uleiul de măsline și cimbrul într-un castron mic. Presărați sare și piper peste carne. Încingeți o tigaie mare antiaderentă la foc mare. Adăugați carnea de porc și prăjiți până se rumenește peste tot, aproximativ 10 minute.

Apoi, transferați carnea de porc prăjită în tava de copt pregătită. Întindeți amestecul de Dijon peste toată carnea de porc. (Se poate face acest lucru cu câteva ore înainte și se pune la frigider până când sunteți gata de gătit).

Preîncălziți cuptorul la 220 de grade Celsius. Dați friptura la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când temperatura internă este de 68-70 de grade. După aceea, scoateți-o din cuptor și lăsați-o timp de 5 minute.

Cum facem sosul gorgonzola

Topiți 1 lingură de unt într-o cratiță mică la foc mediu. Adăugați 1 lingură de făină și amestecați timp de 1 minut. Adăugați treptat smântâna, vinul alb și supa de pui. Fierbeți până când amestecul este suficient de gros pentru a acoperi partea din spate a lingurii, amestecând frecvent, aproximativ 1 minut.

Adăugați gorgonzola și amestecați până când brânza se topește bine, iar amestecul devine oarecum omogen, aproximativ 5 minute.

Tăiați carnea de porc pe farfurii. Se pune sosul peste și mai puteți adăuga și suplimentar dacă mai aveți poftă.