Caramel si ganache de ciocolata. Ce porti cere mai mult de la un desert?
Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
- Pentru baza:
- 225g biscuiti
- 75g unt
- Pentru caramel:
- 125ml smantana lichida
- 90ml lapte condensat
- 125ml sirop auriu
- 110g zahar pudra
- 30g unt
- Pentru ganache de ciocolata:
- 200g ciocolata cu lapte (32% cacao)
- 75ml smantana lichida
- unt
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 170C. Pentru baza, se macina biscuitii vu ajutorul unui chopper, apoi se adauga untul topit pana cand amestecul are o textura umeda. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se preseaza amestecul pe baza sa si pe margini. Se lasa deoparte timp de 10 minute, apoi se coace in cuptor timp de 15 minute sau pana se rumeneste. Se lasa sa se raceasca, apoi se transfera la frigider.2. Pentru caramel, se pun 125ml de smantana si laptele condensat intr-o cratita si se incalzesc usor. Se pastreaza cald. Se pun siropul auriu si zaharul pudra intr-o cratita 30 ml de apa rece si se incalzeste usor pana se topeste zaharul. Se fierbe timp de aproximativ 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga peste unt si amestecul de smantana. Se pune, din nou, pe foc si se da in fiert, amestecand, apoi se toarna peste baza de biscuiti. Se lasa sa se raceasca complet.
3. Intre timp, se face ganache-ul de ciocolata. Se toaca marunt ciocolata si se pune intr-o cratita alaturi de 75ml de smantana si putin unt. Se incalzeste foarte usor, amestecand, pana cand ciocolata se topeste si amestecul este neted. Se lasa sa se ingroase usor, apoi se toarna peste caramel si se niveleaza folosind o lingura. Se transfera la frigider si se lasa sa se raceasca timp de 2 ore sau pana cand ganache-ul este ferm.
4. Pentru a servi, se scoate tarta din tava, se lasa la temperatura camerei, timp de 20 de minute, apoi se feliaza.