Tarte cremoase, cu fructe, care arata atat de bine incat ai fi convins ca sunt cumparate de la cofetarie.

Tarte Cu Ciocolata Alba Si Zmeura
Timp total 55 minute

Ingrediente

  • 25g malai
  • 3 galbenusuri de ou
  • 400ml lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 160g ciocolata alba, topita
  • 2 lamai - coaja rasa si sucul
  • 3 lingurite gem de caise
  • 100ml smantana
  • 300g zmeura
  • Pentru aluat:
  • 175g faina
  • 90g unt
  • 20g zahar pudra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Pentru a face aluatul, se freaca faina si untul cu varfurile degetelor pana cand se aseamana cu pesmetul. Se amesteca zaharul, se adauga 2-3 linguri de apa rece si se formeaza un aluat moale. Se infasoara in folie si se raceste timp de 1 ora.

2. Intre timp, intr-un castron mare, se amesteca impreuna malaiul si galbenusurile de ou. Amestecul va fi rigid la inceput, dar va deveni usor de amestecat, pe parcurs. Se pun laptele si batonul de vanilie intr-o cratita, la foc mediu. Cand atinge punctul de fierbere, se incorporeaza in amestecul de ou, amestecand tot timpul (se arunca batonu; de vanilie). Se adauga 100 g de ciocolata topita si se amesteca bine. Se pune crema in cratita si se incalzeste usor pana se ingroasa, amestecand tot timpul. Se lasa deoparte pentru a se raci, acoperind suprafata cu folie de plastic, pentru a preveni formarea unei coji.

3. Pe o suprafata presarata cu faina, se intinde aluatul pana la o grosime de 5mm si se formeaza 6 cercuri pentru a se potrivi in 6 forme de mini-tarte. Se pune hartie de copt peste fiecare tarta si se adauga boabe de fasole. Se coc timp de 15 minute. Se scoate hartia si fasolea si se coc timp de inca 5 minute. Se scot din formele de tarta si se lasa sa se raceasca complet.

4. Dupa ce se racesc, se perie cu restul de ciocolata topita in straturi, lasandu-le sa se raceasca intre fiecare strat. Se pun coaja si sucul de lamaie si gemul de caise intr-o cratita si se fierb timp de 1 minut, pana cand se reduce usor. Se lasa sa se raceasca. Se unmple fiecare tarta cu crema, se acopera cu zmeura si se adauga glazura de caise.