Daca esti un iubitor al fructelor de mare, atunci sa fii convins ca aceasta reteta te va face sa te lingi pe degete.
Timp total 35 minute
Ingrediente
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare, tocata
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 ardei iuti, taiati fin
- 2 lingurite de paprika dulce
- sofran
- coaja de portocale
- 4 foi de dafin
- 2 x 400 g conserve de rosii tocate
- 300 ml de vin alb sec
- 50ml supa de pui sau legume
- 1 lingurita de sare
- 600g de midii curatate in cochilie
- 225g creveti, decojititi
- 400g mix de fructe de mare
- Pentru painea cu usturoi:
- 2 baghete
- 100g unt
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingura de frunze proaspete de cimbru, tocate
- 2 linguri frunze proaspete de patrunjel, tocate
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se incalzeste uleiul de masline intr-o cratita. Se adauga ceapa tocata si se gateste la foc mic timp de 10 minute, amestecand ocazional, pana cand este foarte moale, dar nu este rumenita. Se adauga usturoiul zdrobit si ardeii si se fierbe timp de 1 minut. Se adauga boia de ardei, sofranul, coaja de portocala, foile de dafin si frunzele de cimbru si se prepara timp de inca 1 minut.2. Se adauga rosiile, vinul, supa si sarea, se da in fiert, se acopera si se fierbe timp de 15 minute.
3. Pentru a face painea cu usturoi, se amesteca untul cu usturoiul, frunzele de cimbru, patrunjel si putina sare. Se taie painea in felii de 2 cm, dar nu pana la baza. Se raspandeste fiecare felie cu untul cu usturoi. Se infasoara bine in folie si se coace pentru 8 minute.
4. Dupa 5 minute, se adauga midiile, crevetii si fructele de mare in cratita. Se lasa pe foc, amestecand ocazional, timp de 5 minute, pana cand fructele de mare se incalzesc - dar nu se gatesc prea mult sau fructele de mare se vor intari.
5. Se toarna in boluri adanci si se serveste cu paine cu usturoi.