Timp total 30 minute
Ingrediente
- 1 kg midii
- 1 lingura unt
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita de ghimbir ras
- 1 ardei iute mare
- 1 lingurita de pudra de curry
- sofran
- 100 ml vin alb sec
- 200 ml smantana
- 6 linguri frunze de coriandru taiate marunt
Mod de preparare
1. Curatati midiile astfel incat sa nu ramana urme de nisip. Clatiti in 3 randuri de apa rece, apoi lasati-le sa se scurga.2. Topiti untul intr-o tigaie wok, la temperatura mare. Adaugati usturoiul, ghimbirul, ardeiul si curry si lasati-le pe foc 2-3 minute. Adaugati sofranul, vinul si lasati-le sa fiarba cateva minute.
3. Adaugati midiile, acoperiti cu un capac si lasati-le pe foc cateva minute.
4. Scoateti midiile pe o farfurie. Adaugati, in tigaie, smantana si lasati compozitia la foc mic pentru 5 minute, timp in care mestecati usor.
5. Adaugati midiile, coriandrul si asezonati dupa gust cu sare si piper. Se poate servi cu crutoane.