Supa De Midii Cu Sofran
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 kg midii
  • 1 lingura unt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 1 ardei iute mare
  • 1 lingurita de pudra de curry
  • sofran
  • 100 ml vin alb sec
  • 200 ml smantana
  • 6 linguri frunze de coriandru taiate marunt

Mod de preparare

1. Curatati midiile astfel incat sa nu ramana urme de nisip. Clatiti in 3 randuri de apa rece, apoi lasati-le sa se scurga.

2. Topiti untul intr-o tigaie wok, la temperatura mare. Adaugati usturoiul, ghimbirul, ardeiul si curry si lasati-le pe foc 2-3 minute. Adaugati sofranul, vinul si lasati-le sa fiarba cateva minute.

3. Adaugati midiile, acoperiti cu un capac si lasati-le pe foc cateva minute.

4. Scoateti midiile pe o farfurie. Adaugati, in tigaie, smantana si lasati compozitia la foc mic pentru 5 minute, timp in care mestecati usor.

5. Adaugati midiile, coriandrul si asezonati dupa gust cu sare si piper. Se poate servi cu crutoane.