Fructe de mare
Midii gătite cu pătrunjel, usturoi și vin
Midiile cu pătrunjel, usturoi și vin sunt ușor de pregătit, sănătoase și delicioase. Învață cum să pregătești acest fel de mâncare sofisticat care te va transporta direct pe malul Mediteranei.
Creveți în sos de vin
Descoperă secretele preparării creveților în sos de vin, un fel de mâncare sofisticat și plin de savoare.
Caracatiță la grătar în stil grecesc
Savurează o rețetă grecească autentică de caracatiță la grătar, condimentată cu o vinegretă bogată de ulei de măsline, oțet de vin roșu și ierburi aromate.
Creveți la tigaie - rețeta simplă și rapidă
Descoperă rețeta simplă și rapidă de creveți la tigaie precum și sfaturi utile pentru gătitul lor perfect. Află cum să alegi cei mai buni creveți, ce condimente să folosești și cum să-i servești.
Inele de calamar la cuptor
Descoperă această rețetă simplă și delicioasă de inele de calamar gătite la cuptor.
Creveți Saganaki. Rețeta tradițională din tavernele grecești
Creveții Saganaki sunt originari din Grecia, unde sunt incluși, de altfel, în meniul multor taverne. Un fel de mâncare ușor și rapid, așa cum îi prepară grecii.
Fettuccine Alfredo cu creveți
Rețetele de paste cu fructe de mare sunt unele dintre cele mai simple și mai gustoase pe care le puteți pregăti. Sunt delicioase, sănătoase și au avantajul că se fac rapid și ușor. Fructele de mare nu necesită timp îndelungat de gătire, așa că, în jumătate de oră, puteți avea o cină delicioasă sau un prânz pe cinste. Astăzi vă propunem o rețetă de paste cu creveți și sos alb, fină, cremoasă și ușor de făcut. Puteți folosi orice fel de paste vă plac, dar sunt indicate cele lungi, precum spaghetele, tagliatelele sau fettuccinele.
Creveți Scampi
Peștele și fructele de mare sunt întotdeauna o alegere delicioasă și sănătoasă pentru o masă rapidă. Au avantajul că se gătesc ușor și rapid și sunt gustoase în orice ocazie. Astăzi vă propunem cea mai simplă rețetă de creveți, cu care nu aveți cum să dați greș. Dacă nu ați mai gătit creveți niciodată, aceasta este rețeta cu care puteți începe, pentru că este foarte simplă și de efect.
Supă cremă picantă cu creveți
Supele cremă sunt o alegere rapidă, delicioasă și sănătoasă pentru o masă preparată în casă. Dacă v-ați plictisit de supra cremă de legume, clasică, îi puteți da oricând un twist cu un gust picant și câțiva creveți. Supa pe care v-o propunem astăzi pornește de la rețeta banală de supă cremă de legume, dar este transformată într-o masă care s-ar putea regăsi lejer în meniurile restaurantelor cu pretenții. Unde mai pui că arată și miroase delicios, iar combinația de texturi este delicioasă.
Burgeri de creveți cu avocado
De când au revenit la modă burgerii, aproape că nu există restaurant în care să nu îi găsești, în formă clasică sau reinterpretați în maniere și gusturi care mai de care mai originale. Se pot face burgeri din orice, inclusiv din pseudo-cereale gen quinoa, fără să-ți dai seama că nu sunt făcuți din carne. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una mai aparte. Burgeri din creveți și avocado, potriviți pentru cei care nu consumă carne sau dacă v-ați plictisit de burgerul clasic, din carne de vită. Se fac ușor și sunt potriviți și pentru un barbecue party, așa că vă propunem să-i încercați măcar o dată.
Cum să gătești PERFECT creveții
Creveții sunt o alegere delicioasă și light pentru o masă rapidă. Se prepară în câteva minute, au puține calorii, o cantitate mare de proteine și de calciu și sunt nemaipomeniți atunci când vreți să preparați ceva rapid. Este ideal să alegeți creveți proaspeți, nu congelați, pentru că aceia congelați au mai multă apă. De asemenea, optați pentru creveți gata curățați, dacă aveți posibilitatea.
Salata de crab
Plina de arome de lime si ardei iute, aceasta salata se poate servi pe paine prajita, pentru o cina speciala.
Midii cu coriandru si bere
Aceasta reteta nu numai ca este foarte rapida, dar este saraca in calorii si grasimi - perfecta pentru cina.
Supa Provencal de peste
Aceasta supa de peste necesita minimum de timp, efort si energie, ceea ce o face un pranz perfect.
Placinta cu fructe de mare
O placinta cu fructe de mare si peste, acoperita cu un strat de cartofi este o cina usoara si aromata.
Orez cu fructe de mare
Un preparat care este gata in mai putin de o jumatate de ora este un pranz perfect.
Scoici si risotto cu mazare si menta
O reteta cu aroma proaspata pentru a satisface si cele mai sofisticate gusturi.
Midii picante - reteta thailandeza
Gata in numai 20 de minute, midiile pot fi alegerea perfecta pentru un pranz sofisticat.
Tocanita De Fructe De Mare Cu Sofran
Daca esti un iubitor al fructelor de mare, atunci sa fii convins ca aceasta reteta te va face sa te lingi pe degete.
Creveti Si Paine Cu Feta
Fructele de mare se potrivesc perfect cu aceasta paine umpluta cu feta.
Calamari su sos tartar
Prepara un sos tartar fantastic, proaspat pentru aceasta reteta de calamar, urmand instructiunile de mai jos.
Calamari Cu Orez, Rosii Si Busuioc
Acest orez gustos cu calamari si rosii coapte este o masa completa...intr-un bol.
Creveti Cu Miere Si Portocale
Creveti crocanti dulci si picanti pentru toate ocaziile (aperitiv sau fel principal) cu un sos de miere si portocale uimitor.
Midii Mouclade
Aceasta reteta de midii mouclade este o versiune fara lapte a retetei frantuzesti casice.
Midii Coapte Cu Ansoa, Capere Si Pesmet
Un preparat fin si sofisticat, dar care este foarte usor de gatit. Cu siguranta invitatii tai vor fi impresionati!
Scoici Bloody Mary
La cat de usor se face, nici nu-ti vine sa crezi ca este atat de delicioasa.
Pilaf De Orez Brun Cu Creveti
Daca nu ai prea mult timp la dispozitie pentru gatit, acest preparat iti va garanta o masa sanatoasa si rapida.
Creveti New England
Cu doar 9 grame de grasimi si 213 de calorii pe portie, te simti bine si te bucuri de acest preparat.
Creveti Cu Mango Si Busuioc, O Reteta Indiana Originala
Un preparat indian cu creveti dulci, mango parfumat si busuioc condimentat.
Salata Cu Fructe De Mare
350g fructe de mare marinate (conserva) 50g salata 1 avocado 100g castravete 1 ardei iute rosu crutoane lime
Creveti Cu Pilaf De Orz, Spanac Si Paprika
2 linguri ulei de masline 1 fir de praz 2 catei de usturoi 350g orz 650ml supa de pui sau apa lamaie - coaja si sucul 250g spanac 150g creveti 1 lingura paprika dulce 2 linguri de menta
Creveti Cu Miere Si Usturoi
1/3 cana de miere 1/4 cana sos de soia 1 lingura de usturoi tocat optional: 1 ligurita de ghimbir ras 450g de creveti curatati 2 lingurite de ulei de masline optional: ceapa verde tocata pentru decor
Peste Cu Sos De Ansoa Si Oua Fierte
file de cod, ceapa, morcov, telina, ansoa, patrunjel, ou fiert, unt, putina faina, lamaie, vin alb sec.
Linte Rosie Cu Peste
250 gr linte rosie 4-5 bucati de peste 500 ml supa de legume 1 ceapa 1-2 lamai 3-4 catei de usturoi 1 leg de patrunjel verde 1 leg de marar verde 1 foaie de dafin 1 lingura ulei de masline sare, piper
Creveti cu paste
Doi catei de usturoi, ulei de masline, un pahar de vin alb, paste, creveti, sare.
Graten de cod
2 dl macaroane (umpleti o cana gradata pina la semnul de marcaj),500 g cotlete de cod proaspat,1 esalota (ceapa mica) tocata,3 oua,pesmet,pt. sosul alb: 1 Lg unt, 3 Lg faina, 3 dl lapte, sare si piper alb (dupa gust), un virf de cutit de nucsoara.
Pangasius si cartofi la cuptor
2 fileuri de pangasius, 3 cartofi mari, ulei de masline, chilli uscat, sare, 1 lamaie.
Peste - rapid si bun
peste (eu folosesc de cele mai multe ori printesa nilului pt ca nu are oase),2 ardei grasi rosii,1 capatana de usturoi,1 legatura de coriandru proaspat,2 lingurite paprika dule, 1 lingurita paprika iute,1/3 pahar ulei, sare dupa gust
Creveti cu salata
500 gr creveti (cam 16 bucati intra), o legatura de busuioc, o lingurita de mustar, unt, cativa catei de usturoi, cognac, salata (de care aveti este ok), patrunjel, cimbru proaspat, ulei de masline, sare, piper, jumatate de lamaie (sau mai mult, depinde de gusturi), paine
Scoici sau midii de mare in vin alb
1 kg de scoici, o mana de patrunjel tocat, doua cepe tocate, doua pahare de vin alb, 30 de gr de unt, 125 ml smantana, 4 catei de usturoi
Cocktail de creveti cu grepfruit si avocado
creveti (tigri - se pun 4 bucati de persoana), un grepfruit rosu, radicchio di Chioggia - doua frunze de persoana ( radicchio este cicoare sau Cichorium intybus sau andive rosii), un avocado mare si bine copt dar nu flescait, 1 lamiie verde, merg chiar si doua, un paharel de vermut dry, o ligurita de caviar rosu pentru decorare ( optional)
Calamar umplut
2 bucati de calamar1 ouceapa verde tocatacalamar tocat hamsie sarata sau afumata 3 rosiipesmetpatrunjel verde tocatulei de maslinepiper si sarevin alb2 catei de usturoi tocati
Caracatita cu sos de rosii
300g caracatita proaspata1/2 lamaie1-2 linguri ulei masline2 catei usturoi1 ceapa medie1/2 cana vin alb2 rosii medii400g rosii in bulion6 frunze busuioc proaspatsarepiper1/2 lingurita boia iute
Creveti si tofu in sos chili
200g tofu, 75g creveti curatati, 1/4 ceapa tocata, 1 lingurita usturoi pisat, 1 lingurita ghimbir ras, 2 fire de ceapa verde tocate, 1 lingurita amidon dizolvata intr-o lingura de apa, 1-2 linguri ulei de susansos chili: 1/4 cana supa, 1/4 cana ketchup sau piure/pasta de rosii, 1 lingura zahar, 1 lingura vin alb, 1 lingurita sos chili, sare, piper
Scoici gatite simplu si gustos
-2 kg de scoici proaspete,-jumatate de ceapa,-un catel de usturoi,-cateva tije de patrunjel,-jumatate de lamaie,-o lingura de supa de ulei de masline extravirgin.-sare, piper.
Cocktail de Gamberetti
Creveti decorticati 400gr, maioneza 400gr, ketchup iute 200gr, coniac 100ml, 1 lamaie, 1 buc salata verde, piper 2gr, sare 10gr.
Peste Cu Cartofi La Cuptor
File de cod, usturoi, ulei de masline, cartofi, sare, piper, patrunjel.
Curry cu creveti
150g creveti - curatati, 1/2 lingura ulei, 1 lingura usturoi pisat / tocat marunt, 2 linguri vin alb, 1 lingura ketchup sau piure de rosii, 2 linguri unt (20-25g), 1 lingurita plina cu praf de curry, 1 lingurita instant pt. supa, 200ml lapte fierbinte, 50g ciuperci, 2 lingurite amidon (*), 2 lingurita apa, sare, piper, garam masala (optional). (*) In loc de amidon se poate folosi 1 lingura plina de faina care se va adauga impreuna cu praful de curry.
Linguini cu midii
2kg midii, 2-3 ardei grasi rosii, 600-800 ml vin alb sec, 10 catei de usturoi, 1chilli , jumatate de tulpina de telina, 1 ceapa, rosmarin, cimbru (proaspat de preferat), patrunjel, suc de lamaie, linguini, ulei de masline, 500 ml sos de tomate,
Creveti prajiti, cu ghimbir, usturoi si ardei iuti
ulei de masline extravirgin1 bucata de ghimbir proaspat de marimea unui deget, decojit si ras marunt2 catei de usturoi, decojiti si tocati marunt2-3 ardei iuti rosii proaspeti, fara seminte si tocati marunt16 creveti-tigru mari, intregi si cruzi, decorticati sau nu1-2 lamai, dupa gust1 mana buna de patrunjel cu frunza lata, proaspat, tocat maresare de mare si piper negru proaspat macinat4 felii lungi de ciabatta, rumenite