Pare incredibil ca un tort atat de fin se poate prepara atat de repede! Nu ai decat sa incerci pentru a te convinge!

Tort Cu Ciocolata Si Portocale
Timp total 45 minute

Ingrediente

100g unt 50g cacao 90ml apa clocotita 3 oua 4 linguri lapte 175g faina 1 lingurita praf de copt, cernut in faina 300g zahar pudra 1 portocala - coaja rasa fin Pentru glazura si crema: 150g ciocolata, rupta in bucati mici 150ml smantana 3 linguri de gem de caise Pentru decorar: 100g de ciocolata neagra (55-60% cacao), rasa sub forma de bucle

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se ung 2 tavi rotunde si se tapeteaza cu hartie de copt. Pentru a face blatul, se masoara cacao si apa fierbinte intr-un castron mare si se amesteca intr-o pasta. Se adauga restul ingredientelor si se bate pana se omogenizeaza. (Se poate folosi un mixer pentru acest lucru, dar aveti grija sa nu amestecati prea mult).

2. Se imparte compozitia uniform intre tavi. Se coc in cuptorul incalzit in prealabil timp de aproximativ 20-25 de minute, pana cand blatul este bine crescut. Se scoate blatul din cuptor si din tavi si se las� sa se raceasc� complet.

3. Pentru glazura si umplutura, se pun ciocolata si smantana intr-un bol, asezat peste o cratita cu apa fiebinte, pusa pe foc, amestecand din cand in cand, pana se topeste si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca pana capata o consistenta tartinabila.

4. Se unge fiecare blat, in partea de sus, cu gem de caise. Pe unul dintre blaturi, peste gemul de caise, se intinde jumatate din crema de ciocolata, apoi se pune celalalt blat deasupra. Se acopera partea de sus a tortului cu restul de glazura, apoi, cu un cutit, se fac forme de "S" in glazura pentru a da un efect de vartej. Se adayga buclele de ciocolata rasa si se serveste.