Timp total 2 ore și 40 minute
Ingrediente
- 6 albusuri
- 220g zahar pudra
- 125g faina de migdale
- 500g halva de cacao, tocata
- 150g curmale fara samburi, tocat
- 2 portocale - coaja rasa
- 120g ciocolata neagra, fin tocata
- 60 ml coniac
- 2 linguri de petale de trandafir uscate comestibile
- 2 linguri fistic
- 2 linguri de seminte de rodie (optional)
- crengute de menta
- Glazura de ciocolata:
- 100ml smantana lichida
- 150g ciocolata neagra
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 170C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se bat albusurile cu un mixer pana cand se formeaza varfuri rigide. Treptat, se adauga zahar, apoi bate timp de 5 minute sau pana se ingroasa.2. Se adauga migdale, halva, curmale, coaja rasa si ciocolata pana se omogenizeaza. Se toarna amestecul in tava de tort, apoi se coace timp de 1 ora si 20 de minute sau pana se usuca.
3. In timp ce este cald, se fac mai multe gauri in partea de sus a tortului cu un bat. Se toarna coniac peste tort, apoi se lasa sa se raceasca complet in tava.
4. Intre timp, pentru glazura, se pun crema si ciocolata intr-o tigaie la foc mic, amestecand pana la omogenizare. Se ia de pe foc si se lasa sa stea timp de 30 minute sau pana capata o consistenta groasa.
5. Se transfera pe un platou si se toarna glazura de ciocolata, permitandu-i sa se scurga pe partile laterale. Se decoreaza cu petale de trandafir, nuci, seminte de rodie si menta.