Ce poate fi mai bun decât un tort de ciocolată rapid, delicios, fără coacere și cu blat de biscuiți? Sună bine, nu-i așa? Și vă asigurăm că arată excelent și gustul este pe măsură!

Dacă vreți să vă ”îndulciți” ziua sau să preparați un tort pentru o ocazie specială, acesta este alegerea perfectă! Un tort cu blat de biscuiți și ciocolată, fără coacere, atât de simplu de făcut încât și un copil poate reproduce rețeta. 

Pentru acest tort veți avea nevoie de sirop de zahăr, pe care îl puteți lua ca atare, din comerț, sau îl puteți prepara voi. Se face foarte simplu, din apă, zahăr și lămâie și poate fi păstrat mai mult timp, pentru alte rețete. La un kg de zahăr puneți 600 ml apă și zeama de la un sfert de lămâie și lăsați să fiarbă până scade și devine auriu la culoare. 

Când se răcește, siropul trebuie să aibă culoarea și consistența mierii, să nu fie caramelizat sau ars. Dacă folosiți sirop din comerț, în găsiți în supermarketuri cu denumirea de ”golden syrup”. 

Tort de ciocolată cu biscuiți
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • Pentru tort:
  • 340 g unt
  • 240 g sirop de zahăr
  • 60 g cacao
  • 120 g ciocolată neagră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 60 g fistic
  • 450 g biscuiți
  • Pentru decor:
  • 300 g ciocolată neagră
  • 50 g ciocolată albă

Mod de preparare

Topiți untul într-o oală pe foc și adăugați siropul de zahăr peste. Amestecați cât să se omogenizeze, dar nu lăsați să fiarbă. Dați la o parte de pe foc și adăugați cacaoa, ciocolata neagră ruptă bucăți și vanilia și amestecați bine.

Adăugați fisticul curățat și biscuiții rupți în bucăți mici. Amestecați foarte bine totul. Turnați compoziția într-o tavă rotundă, cu pereți detașabili și lăsați să se răcească, la temperatura camerei.

Când tortul s-a răcit, puneți tava la frigider pentru două ore. Pentru glazură, topiți ciocolata neagră și pe cea albă separat.

Îmbrăcați tortul în ciocolată neagră, după care, cu ajutorul unei linguri, turnați ciocolata albă în fir subțire peste tort. Puteți decora și cu fructe proaspete sau cu batoane de ciocolată.

Mai lăsați la frigider încă o oră, după care puteți servi.

Poftă bună!