Acest mousse bogat de ciocolata este invelit intr-un blat de biscuiti. Reteta este ideala pentru petreceri sau ocazii speciale.

Tort Cu Mousse De Ciocolata
Timp total 40 minute

Ingrediente

1 lingurita cafea instant 150g ciocolata (60% cacao), rupta 3 oua, separate, plus 1 galbenus de ou 1 lingurita esenta de vanilie 4 linguri Amaretto 3 linguri zahar pudra Pentru baza de biscuiti: 50g ciocolata (60% cacao), rupta 2 linguri cacao 50g unt 175g biscuiti digestivi 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

1. Se indeparteaza baza unei tavi detasabile. Se unge cu unt interiorul si se pune cu susul in jos, direct pe un platou. Se inchide bine. Se tapeteaza partile laterale cu hartie de copt.

2. Pentru a face baza, se pune ciocolata intr-un vas termorezistent si se adauga pudra de cacao si unt. Se pune castronul peste o cratita de apa ce fierbe si se lasa pana se topeste, apoi se amesteca pana la omogenizare. Se pun biscuitii si zaharul intr-un blender si se amesteca pana se formeaza firimituri. Se adauga in amestecul de ciocolata topita, apoi se preseaza in tava si cel putin 4cm pe laturi. Se lasa sa se raceasca in timp ce face umplutura.

3. Se dizolva cafeaua din 4 linguri de apa clocotita. Se pun cafeaua si ciocolata intr-un castron mare termorezistent, asezat peste cratita de apa ce fierbe. Se lasa pana la topire si apoi se amesteca pana la omogenizare. Se adauga galbenusurile de ou si esenta de vanilie impreuna intr-un castron mic. Se adauga in amestecul de ciocolata si se amesteca. Se adauga Amaretto.

4. Se bat albusurile de ou intr-un bol pana incep sa se intareasca, apoi se adauga zahar pentru a forma o bezea moale. Se incorporeaza in amestecul de ciocolata si apoi se toarna peste biscuiti. Se lasa sa se raceasca timp de cel putin 4 ore sau peste noapte, apoi se scoate din tava.