Daca nu vrei sa te complici foarte tare cu desertul, aceasta reteta este fix ce iti trebuie.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 150g unt
- 100g ciocolata neagra, faramitata
- 150g zahar pudra
- 2 oua
- 75g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 2 lingurite pasta de vanilie
- 65g nuci prajite, tocate, plus 15 jumatati de nuca
- zahar pudra
- cacao
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de tort cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt.2. Se topeste ciocolata intr-un bol termorezistent pus peste o oala de apa care fierbe. Se lasa sa se raceasca un pic.
3. Intr-un castron mare, Se bat untul si zaharul impreuna pana devine palid si pufos. Se adauga ouale, pe rand, apoi se cern faina si praful de copt. Se adauga ciocolata topita si vanilie, apoi nucile tocate.
4. Se pune compozitia in tava pregatita, apoi se aranjeaza jumatatile de nuci pe partea de sus intr-un model circular. Se da la cuptor timp de 30-35 de minute, pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
5. Se lasa sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi se transfera pe un platou sa se raceasca complet. Se pudreaza cu zahar si cacao.