Acest tort este fabulos!
Timp total 1 oră și 15 minute
Ingrediente
- 1 1/2 cani banane, piure, coapte
- 2 lingurite suc de lamaie
- 3 cesti faina
- 1 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu
- Sare 1/4 lingurita
- 3/4 ceasca de unt
- 2 1/8 cani de zahar
- 3 oua mari
- 2 lingurite de vanilie
- 1 1/2 cani lapte batut
- Pentru glazura:
- 1/2 ceasca de unt
- 1 pachet de crema de branza
- 1 lingurita de vanilie
- 3 1/2 cani de zahar glazura
- Pentru ornament:
- nuci tocate
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 135 grade.Intr-un castron mic, se amesteca piureul de banane cu sucul de lamaie si il punem deoparte.
Intr-un bol mediu, se amesteca faina, bicarbonatul si sarea.
Intr-un castron mare, amestecam 3/4 ceasca de unt si 2 1/8 cani de zahar pana iese deschis la culoare si pufos.
Batem 2 oua si amestecam cu 2 lingurite de vanilie.
Amestecam faina, laptele batut si compozitita din banane si suc de lamaie.
Se toarna aluatul in tava pregatita si se coace in cuptorul preincălzit, timp de o ora .
Dupa o ora, il scoatem din cuptor si il punem direct in congelator timp de 45 de minute.
Pentru glazura, amestecam untul si crema de branza pana se omogenizeaza.
Adaugam 1 lingurita de vanilie si zahar pudra si amestecam pana glazura este buna de pus pe tort.
Pune glazura pe tortul racit. Daca se doreste, putem presara nuci tocate peste glazura.