Acest tort este fabulos!

Tort De Banane Glazurat Cu Crema De Branza
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 1 1/2 cani banane, piure, coapte
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 3 cesti faina
  • 1 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • Sare 1/4 lingurita
  • 3/4 ceasca de unt
  • 2 1/8 cani de zahar
  • 3 oua mari
  • 2 lingurite de vanilie
  • 1 1/2 cani lapte batut
  • Pentru glazura:
  • 1/2 ceasca de unt
  • 1 pachet de crema de branza
  • 1 lingurita de vanilie
  • 3 1/2 cani de zahar glazura
  • Pentru ornament:
  • nuci tocate

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 135 grade.

Intr-un castron mic, se amesteca piureul de banane cu sucul de lamaie si il punem deoparte.

Intr-un bol mediu, se amesteca faina, bicarbonatul si sarea.

Intr-un castron mare, amestecam 3/4 ceasca de unt si 2 1/8 cani de zahar pana iese deschis la culoare si pufos.

Batem 2 oua si amestecam cu 2 lingurite de vanilie.

Amestecam faina, laptele batut si compozitita din banane si suc de lamaie.

Se toarna aluatul in tava pregatita si se coace in cuptorul preincălzit, timp de o ora .

Dupa o ora, il scoatem din cuptor si il punem direct in congelator timp de 45 de minute.

Pentru glazura, amestecam untul si crema de branza pana se omogenizeaza.
Adaugam 1 lingurita de vanilie si zahar pudra si amestecam pana glazura este buna de pus pe tort.

Pune glazura pe tortul racit. Daca se doreste, putem presara nuci tocate peste glazura.