Nici n-ai fi crezut ca un tort delicios se poate prepara atat de repede!
Timp total 50 minute
Ingrediente
- 100g unt
- 50g cacao
- 90ml apa clocotita
- 3 oua
- 4 linguri lapte
- 175g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 300g zahar pudra
- 1 portocala - coaja rasa
- Pentru glazura si crema:
- 150g ciocolata, rupta in bucati mici
- 150ml smantana lichida
- 3 linguri de gem de caise
- Pentru decorare:
- 100g de ciocolata neagra (55-60% cacao), rasa (pe razatoarea mare)
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se undg doua tavi rotunde si se tapeteaza cu hartie de copt. Pentru a face blatul, se combina cacao si apa fierbinte intr-un castron mare si se amesteca pana se formeaza o pasta. Se adauga restul ingredientelor si se bat din nou pana se omogenizeaza.2. Se imparte amestecul uniform intre tavile preparate. Se coc in cuptorul incalzit in prealabil timp de aproximativ 20-25 de minute, pana cand blatul este crescut usor. S scot din cuptor, apoi din tavi si se lasa sa se raceasca complet.
3. Pentru glazura si crema, se pun ciocolata si smantana intr-un bol, asezat pe o cratita cu apa, pusa la foc mic. Se amesteca pana cand se topeste ciocolata. Se lasa deoparte sa se raceasca pana se ingroasa la o consistenta tartinabila.
4. Se intinde gem de caise deasupra fiecarui blat. Se adauga crema, pe unul dintre blaturi, apoi se pune deasupra cel de-al doilea blat. Se acopera partea de sus a tortului cu restul de glazura, apoi, cu un cutit, se deseneaza sub forma de "S" in glazura pentru a da un efect de vartej. Se adauga ciocolata rasa deasupra, se taie si se serveste.