Nici n-ai fi crezut ca un tort delicios se poate prepara atat de repede!

Tort De Ciocolata Cu Portocale
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 100g unt
  • 50g cacao
  • 90ml apa clocotita
  • 3 oua
  • 4 linguri lapte
  • 175g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300g zahar pudra
  • 1 portocala - coaja rasa
  • Pentru glazura si crema:
  • 150g ciocolata, rupta in bucati mici
  • 150ml smantana lichida
  • 3 linguri de gem de caise
  • Pentru decorare:
  • 100g de ciocolata neagra (55-60% cacao), rasa (pe razatoarea mare)

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se undg doua tavi rotunde si se tapeteaza cu hartie de copt. Pentru a face blatul, se combina cacao si apa fierbinte intr-un castron mare si se amesteca pana se formeaza o pasta. Se adauga restul ingredientelor si se bat din nou pana se omogenizeaza.

2. Se imparte amestecul uniform intre tavile preparate. Se coc in cuptorul incalzit in prealabil timp de aproximativ 20-25 de minute, pana cand blatul este crescut usor. S scot din cuptor, apoi din tavi si se lasa sa se raceasca complet.

3. Pentru glazura si crema, se pun ciocolata si smantana intr-un bol, asezat pe o cratita cu apa, pusa la foc mic. Se amesteca pana cand se topeste ciocolata. Se lasa deoparte sa se raceasca pana se ingroasa la o consistenta tartinabila.

4. Se intinde gem de caise deasupra fiecarui blat. Se adauga crema, pe unul dintre blaturi, apoi se pune deasupra cel de-al doilea blat. Se acopera partea de sus a tortului cu restul de glazura, apoi, cu un cutit, se deseneaza sub forma de "S" in glazura pentru a da un efect de vartej. Se adauga ciocolata rasa deasupra, se taie si se serveste.