O data ce gusti din aceasta reteta de tort de ciocolata, nu te vei mai opri din mancat!
Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
- 350g unt
- 150g nuca de cocos deshidratata
- 350g faina
- 350g zahar pudra
- 6 oua, usor batute
- 200g ciocolata cu lapte, rupta in bucati
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se pune untul intr-un castron si se pune in cuptorul cu microunde timp de 1 minut, sau pana este aproape topit.2. Se pun 100g nuca de cocos intr-un castron mare. Se adauga faina, zahar, oua si untul topit. Se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza.
3. Se pune amestecul in tava si se coace timp de 40-50 de minute, sau pana creste si capata o culoare aurie. O scobitoare introdusa in centru ar trebui sa iasa curata. Se scoate si se lasa sa se raceasca complet.
4. Se pune ciocolata intr-un vas termorezistent si se topeste in cuptorul cu microunde timp de 1 minut si jumatate, sau pana cand s-a topit. Se amesteca ciocolata pana se omogenizeaza. Se imprastie ciocolata peste tort, inclusiv pe partile laterale, cu ajutorul unui cutit. Se presara deasupra nuca de cocos si se lasa sa se intareasca glazura.