Cele doua straturi, una fina si bogata si celalalt crocant, fac din acest tort un desert incredibil.
Timp total 1 oră și 40 minute
Ingrediente
Pentru negresa: 250g unt 250g ciocolata neagra, faramitata 300g zahar 5 oua Pentru bezeaua de ciocolata: 4 albusuri 225g zahar pudra 2 lingurite esenta de vanilie 1 lingurita malai 50g cacaoMod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de tort si se tapeteaza cu hartie de copt.2. Pentru a face negresa, se topesc untul si ciocolata impreuna intr-un castron termorezistent pus peste o oala de apa care fierbe, asigurandu-va ca suprafata apei nu atinge castronul. Se adauga zahar, amestecand pana
se dizolva complet. Se ia vasul de pe foc, apoi se adauga galbenusurile de ou.
4. Intr-un vas curat, se bat cele 5 albusuri de ou pana se formeaza varfuri rigide. Se incorporeaza cateva linguri de albusuri batute in amestecul de ciocolata, se incorporeaza si restul. Se toarna amestecul in tava pregatita, apoi se coace timp de 40 minute.
5. Intre timp, se face bezeaua. Intr-un castron mare, se amesteca cele 4 albusuri de ou, adaugand zaharul pudra, treptat. Se adauga esenta de vanilie. Se cren cacao si malaiul, apoi se incorporeaza in bezea.
6. Se scoate negresa din cuptor, apoi se acopera partea de sus cu bezea. Se mai lasa la cuptor inca 25 de minute sau pana bezeaua formeaza o crusta deasupra, dar centrul este inca moale. Se lasa sa se raceasca in tava. Se serveste calda.