Un preparat usor si satios care este gata in putin peste o jumatate de ora.

Varza de Bruxelles cu usturoi si bacon
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 700g varza de Bruxelles
  • 8 felii de bacon
  • 1 lingurita de unt
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 1/2 cana supa de pui
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/8 lingurita piper negru macinat
  • 2 lingurite unt

Mod de preparare

1. Se pune bacon-ul intr-o tigaie mare cu putin ulei si se prajeste, intorcand ocazional, pana cand este uniform rumenit, aproximativ 10 minute. Se scurge pe prosoape de hartie, apoi se taie in bucati.

2. Se incalzeste 1 lingurita de unt si uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Se gateste, amestecand usturoiul, timp de 3-5 minute. Se adauga varza de Bruxelles si supa, sare si piper negru. Se fierbe timp de 12-14 minute, pana cand varza este gata. Se scurge lichidul din tigaie.

3. Se amesteca restul de 2 lingurite de unt si bucatile de bacon. Se amesteca si se serveste.