Somonul cu varza de Bruxelles si usturoi, aromat cu vin si oregano proaspat, este un preparat destul de simplu pentru o masa in familie, insa suficient de sofisticat pentru invitati speciali.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 14 catei de usturoi
- 1/4 cana ulei de masline
- 2 linguri oregano
- 1 lingurita sare
- 3/4 lingurita piper
- 6 cani varza de Bruxelles, taiata
- 3/4 cana vin alb
- 900g file de somon, taiate in 6 portii
- felii de lamaie
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 230C.2. Se toaca 2 catei de usturoi si se combina intr-un castron mic cu ulei, 1 lingura de oregano, 1/2 lingurita sare si 1/4 lingurita de piper. Se injumatateste usturoiul ramas si se amesteca cu varza de Bruxelles si 3 linguri de ulei intr-o tava mare. Se baga la cuptor, amestecand o data, timp de 15 minute.
3. Se adauga vin la amestecul de ulei. Se scoate tava din cuptor, se amesteca legumele si se pune somonul deasupra. Se stropeste cu amestecul de vin. Se presara cu restul de oregano si cate 1/2 lingurita de sare si piper. Se coc pana cand somonul este gatit, 5-10 minute. Se serveste cu felii de lamaie.