Un preparat delicios care poate fi servit ca atare sau langa o portie de orez.

Vita chinezeasca cu ardei gras
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 450g muschi de vita
  • 1/4 cana sos de soia
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 1/2 lingurita de ghimbir
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 1 ceapa rosie, taiata cubulete
  • 1 ardei gras verde, taiat in cubulete
  • 2 rosii, taiate in cubulete

Mod de preparare

1. Se iate carnea in felii groase.

2. Se amesteca sosul de soia cu zaharul, amidonul de porumb si ghimbirul intr-un castron pana cand zaharul se dizolva si amestecul este neted. Se bun bucatile de in marinata si se amesteca pana cand sunt bine acoperite.

3. Se incalzeste 1 lingura de ulei vegetal intr-o tigaie sau o tigaie mare, la foc mediu si se pune carnea. Se gateste, amestecand pana cand este bine rumenita, aproximativ 3 minute. Se adauga ceapa si se lasa pe foc aproximativ 2 minute, apoi se adauga ardeiul verde. Se adauga rosiile si se lasa pe foc pana cand legumele si carnea sunt fierte.