Supa Miso sau Miso Soup este un preparat care nu lipsește de pe mesele japonezilor. Se mănâncă la toate mesele, inclusiv la micul dejun, în cantități mici. Rețeta originală se face cu un anumit tip de alge și nu lipsește brânza tofu.
Astăzi vă propunem o rețetă de miso mai altfel, adaptată, care conține și ghimbir, morcov și varză în loc de alge. Este o sursă excelentă de vitamine și un boost pentru sistemul imunitar, mai ales în sezonul rece.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 750 ml supă de pui sau de legume
- o bucățică de ghimbir
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei iute
- 1/2 varză chinezească
- 1 morcov
- 2 lingurițe de pastă miso
- sos de soia
- 100 g tofu
Mod de preparare
Puneți supa la fiert într-o oală pe foc. Curățați și tăiați fâșii ghimbirul, usturoiul și ardeiul iute. Adăugați-le în supă, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă timp de 5 minute.Între timp, tăiați fâșii varza și tocați morcovul julien. Adăugați-le în oală și mai lăsați să fiarbă 5 minute. Adăugați pasta miso și sos de soia după gust. Opriți focul, puneți tofu tăiat cubulețe și lăsați supa să stea câteva minute înainte de a o servi.
Poftă bună!