Timp total 3 ore și 15 minute
Ingrediente
- 2 linguri ulei
- 1 lingura unt
- 4 cani ceapa, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, maruntiti
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 linguri paprika
- 1 lingurita maghiran
- 1,5kg muschi de vita, taiat bucatele
- 1 lingurita sare
- piper
- 900g ciuperci Champignon, taiate
- 1 cana supa de vita
- 8 ciuperci Shiitake
- 2-3 lingurite tarhon
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 170C.2. Se incalzeste uleiul si untul intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga ceapa si usturoiul si se fierbe, amestecand, pana cand ceapa se inmoaie, 8-10 minute. Se adauga pasta de tomate, paparika si maghiran.
3. Se asezoneaza carne de vita cu sare si piper. Se adauga carnea de vita si ciupercile Champignon in tigaie, se amesteca usor. Se adauga supa de vita si se acopera oala cu un capac etans.
4. Se baga tigaia la cuptor si se coace pana cand carnea de vita este foarte frageda, pana la 2 ore jumatate.
5. Se adauga ciupercile Shiitake si se continua coacerea, acoperit, timp de 15 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de aproximativ 15 minute.
6. Se transfera carnea de vita si ciupercie intr-un castron. Se pune sosul intr-o tigaie si se pune pe foc cateva minute, pana se ingroasa putin. Se adauga pasta de tomate si se fierbe. Se adauga carnea de vita, ciupercile si sare. Se serveste garnisit cu tarhon.