Supa Borscht este un preparat tipic pentru bucataria ucraineana, pe care trebuie neaparat sa-l incerci.
Timp total 1 oră și 45 minute
Ingrediente
- 4 lingurite ulei
- 250g muschi de vita, taiat bucatele
- 250g ciuperci, taiate
- 4 sfecle rosii, curatate si date pe razatoare
- 1 1/2 cana varza, taiata marunt
- 1 cana morcovi rasi
- 1 cana ceapa, taiata marunt
- 1 cana telina, rasa
- 1/2 cana vin rosu
- 6 cani supa de vita
- 1 cana suc de rosii
- 1 lingura sos Worcestershire
- 1/4 cana marar, tocat marunt
- 1/2 cana smantana degresata
Mod de preparare
1. Se incalzesc 2 lingurite de ulei intr-o oala de supa mare, la foc mediu. Se adauga friptura.2. Se prajesc, amestecand frecvent, pana devine maronie, 2-4 minute. Se transfera intr-un castron.
3. Se adauga 1 lingurita de ulei in oala si se incalzeste la foc mediu. Se adauga ciupercile si se fierb, amestecand, 3-5 minute. Se transfera intr-un castron.
4. Se adauga uleiul ramas in oala. Se adauga sfecla, varza, morcovii, ceapa si telina. Se gatesc, amestecand frecvent, pana cand incep sa se inmoaie, aproximativ 10 minute. Se adauga vin si se fierbe, amestecand. Se adauga ciupercile, supa, sosul de rosii si sosul Worcestershire. Se acopera si se fierbe, acoperit, pana cand legumele sunt fragede, aproximativ 30 de minute.
5. Se adauga carnea de vita. Se fierbe la foc mic, acoperit, cateva minute. Se adauga 1/4 cana marar. Se imparte in boluri si se pune peste fiecare portie cu 1 lingura smantana si marar.