Retete cu Carne
Tocăniță de dovlecei simplă și rapidă
Tocănițele, aceste mâncăruri tradiționale, ieftine și ușor de preparat, sunt întotdeauna o alegere sănătoasă pentru un prânz sau o cină acasă. Puteți face tocăniță din (aproape) orice legumă sau combinații de legume, cu sau fără carne, în funcție de gustul și preferințele fiecăruia. Astăzi vă propunem o tocăniță de dovlecei, dar puteți folosi și zucchini.
Plăcintă cu carne și ciuperci
O plăcintă sărată, cu carne și ciuperci, este ideală atunci când vreți să preparați o masă delicioasă pentru întreaga familie sau un aperitiv cald. Pentru această plăcintă, puteți folosi orice fel de carne: de porc, vită sau pui, trebuie doar să țineți cont de timpul de gătire al fiecăreia.
Chilli con carne
Aceasta este varianta rapida a celebrei retete de origine mexicana, asa ca nu vei fi nevoita sa petreci toata ziua in bucatarie.
Pui cu masline , in stil italian
Carne de pui 6 linguri ulei de masline 5-6 cepe mici 3 catei usturoi 250 ml supa pui 250 ml vin alb citeva sardine din conserva 1 lamaie 70 g masline fara samburi patrunjel verde sare piper boia
Chiftele Marinate
1/2 kg carne, 2 oua, 6 cepe, 1 felie franzela, 1 cartof, 1/2 morcov, 1/2 telina rasa, 1 lingura faina, 2 linguri bulion, 2 linguri grasime, multa verdeata si sare
Snitel egiptean
carne de pui, o ceapa, o lamaie, 2 oua, faina, pesmet, sare,piper,1/2 lingurita scortisoara.
Friptura de porc cu nectarine
1 nectarina1 castravete mare1 ardei iute1/2 ardei gras galbenpatrunjel verdesareuleicarne de porc condimente specifice pentru friptura sa porc sau traditionalul sare si piper
Vitel cu sos de vin alb
carne de vitelvin albo lingura de capereuntun galbenussare piperpaine
Gulas cu ciuperci
carne de vitaciupercicartoficeapaardeimorcovceva patrunjelpasta pentru gulaspaprika dulcesare, piper, oloi, apa o rosie
Pui cu crusta si cartofi la cuptor
carne de pui mustar pesmet condimente cartofi putin ulei
Rulouri pizza
Ingrediente pentru aluat: - 1 kg faina (se pot adauga tar^ate de gr^au 2-3 linguri) - 1/2 cana lapte - 20 gr. drojdie - aprox. 500 ml. apa - 4 linguri ulei de masline - 1 l-ta sare - 1 l-ta zahar Ingrediente pentru umplutura: - 2-3 rosii taiate cubulete - 2 ardei rosii - 2 ardei verzi/galbeni - 200 grame ciuperci fierte (pot fi de la borcan) taiate marunt - un pumn de masline taiate rondele - 250 grame mozarella si telemea rasa - pentru amatorii de carne se poate pune sunca taiata cubulete sau f^asii - ulei de masline busuioc sare piper Se pot folosi orice ingrediente pentru umplutura diverse legume se poate pune sm^ant^ana carne condimente diferite etc.
Friptura de vitel la gratar
1 kg carne vita un pliculet cimbru sare
Racitura de pasare
carne de pasare de preferat cea de tara 3 cartofi 1 morcov 4 l apa sare si piper alb 2 lingurite gelatina 2 capatani de usturoi
Paste cu carne
1 pachet de paste Carne tocata 1 ceapa 1 ardei gras 2-3 linguri bulion Sare Piper Ulei 1 cana apa Boia
Frigarui in sos (Schaschlik)
Pentru frigarui: ceafa afumata piept de pui carne de porc ardei capia dovlecel ceapa boia sare piper Pentru sos: 1 dovlecel 1 ardei capia 1 ardei gras 2 catei usturoi 2 cepe mari 200 ml rosii decojite in suc propriu 100 ml suc rosii 1/2 ardei iute 1 lingura ulei 1 lingura zahar 1/2 lingurita amestec sare si piper oregano 100 ml apa