O plăcintă sărată, cu carne și ciuperci, este ideală atunci când vreți să preparați o masă delicioasă pentru întreaga familie sau un aperitiv cald. Pentru această plăcintă, puteți folosi orice fel de carne: de porc, vită sau pui, trebuie doar să țineți cont de timpul de gătire al fiecăreia.
Timp total 1 oră
Ingrediente
Aluat:
- 300 g făină
- 100 ml ulei
- 200 ml iaurt
- un plic praf de copt
- sare
Umplutură:
- 400 g carne
- 150 g ciuperci
- 2 cepe
- 1 ou
- verdeață
- sare
- piper
- chimion
- ulei
Mod de preparare
Mai întâi ne vom ocupa de aluat. Amestecați uleiul cu iaurtul. Cerneți făina împreună cu praful de copt și sare. Încorporați peste iaurt și ulei și frământați un aluat ferm, care nu se mai lipește de mâini.Tocați carnea cât mai mărunt, la cuțit sau la mașina de tocat. Tocați și cepele mărunt și tăiați ciupercile felii.
Puneți ceapa la călit în câteva linguri de ulei. Adăugați carnea, sare, piper și chimion. Căliți totul împreună, până când carnea este gătită. La final, adăugați ciupercile și mai lăsați pe foc 10-15 minute. Ciupercile trebuie să fie călite, dar să nu se înmoaie foarte tare. Opriți focul și adăugați verdeața tocată fin și ouăle crude. Amestecați bine, până când compoziția s-a legat.
Pentru a coace plăcinta, pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt. Împărțiți aluatul în două foi și întindeți pe blatul pudrat cu făină.
Puneți prima foaie în tavă și înțepați cu furculița din loc în loc. Puneți umplutura și adăugați și a doua foaie. Ungeți cu gălbenuș de ou și dați la cuptor pentru 40-45 de minute sau până când s-a rumenit.
Serviți plăcinta după ce s-a răcit puțin. Poftă bună!