Tocănițele, aceste mâncăruri tradiționale, ieftine și ușor de preparat, sunt întotdeauna o alegere sănătoasă pentru un prânz sau o cină acasă. Puteți face tocăniță din (aproape) orice legumă sau combinații de legume, cu sau fără carne, în funcție de gustul și preferințele fiecăruia. Astăzi vă propunem o tocăniță de dovlecei, dar puteți folosi și zucchini.

Tocăniță de dovlecei simplă și rapidă
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 1 ceapă
  • 3 linguri ulei
  • 400 ml sos de roșii
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 cană supă de pui sau de legume (sau apă)
  • carne (opțional)

Mod de preparare

Tocați mărunt ceapa și usturoiul. Spălați dovleceii și tăiați-i cubulețe. Îi puteți curăța de coajă sau folosi ca atare.

Într-un vas pe foc, puneți uleiul, ceapa și usturoiul la călit. Lăsați câteva minute, după care adăugați o cană de supă sau apă.

Adăugați dovleceii tăiați cubulețe și sosul de roșii. Asezonați cu sare, piper și cimbru și turnați sosul de roșii.

Lăsați să fiarbă 15-20 de minute sau până când dovleceii sunt fierți, dar nu s-au înmuiat complet și sosul a scăzut. Puteți adăuga cubulețe de carne sau puteți lăsa tocănița așa.

Opriți focul, decorați cu verdeață proaspăt tocată și serviți. Poftă bună!