Tocănițele, aceste mâncăruri tradiționale, ieftine și ușor de preparat, sunt întotdeauna o alegere sănătoasă pentru un prânz sau o cină acasă. Puteți face tocăniță din (aproape) orice legumă sau combinații de legume, cu sau fără carne, în funcție de gustul și preferințele fiecăruia. Astăzi vă propunem o tocăniță de dovlecei, dar puteți folosi și zucchini.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 2 dovlecei
- 1 ceapă
- 3 linguri ulei
- 400 ml sos de roșii
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- 1 cană supă de pui sau de legume (sau apă)
- carne (opțional)
Mod de preparare
Tocați mărunt ceapa și usturoiul. Spălați dovleceii și tăiați-i cubulețe. Îi puteți curăța de coajă sau folosi ca atare.Într-un vas pe foc, puneți uleiul, ceapa și usturoiul la călit. Lăsați câteva minute, după care adăugați o cană de supă sau apă.
Adăugați dovleceii tăiați cubulețe și sosul de roșii. Asezonați cu sare, piper și cimbru și turnați sosul de roșii.
Lăsați să fiarbă 15-20 de minute sau până când dovleceii sunt fierți, dar nu s-au înmuiat complet și sosul a scăzut. Puteți adăuga cubulețe de carne sau puteți lăsa tocănița așa.
Opriți focul, decorați cu verdeață proaspăt tocată și serviți. Poftă bună!