Gaina la cuptor

Gaina la cuptor retete: cum gatesti gaina la cuptor si cele mai gustoase retete de gaina la cuptor in punga, friptura de gaina la cuptor, piept de gaina la cuptor, gaina intreaga la cuptor, gaina de tara la cuptor, gaina la ceaun, gaina de tara la ceaun, perisoare la cuptor, guvizi la cuptor, retete la cuptor.

G~ain~a la cuptor cu ciuperci

3-4 morcovi 2-3 cartofi 4 c~atei de usturoi 1 g~ain~a de aprox.2kg,100 gr. c^arnat boia dulce,piri sau boia iute sare mare,piper,piper boabe,vegeta,usturoi uscat,sofran indian sau caril 2 dl vin alb 100 gr.unt 2-3 cepe 250 gr.ciuperci proaspete 1 l~am^aie(sucul) optional 300 ml.sm^ant^an~a lichid~a si 3 linguri de mustar

Friptură de găină la cuptor - rețetă tradițională românească

Dacă ai o găină de țară și nu știi ce să faci cu ea, friptura la cuptor este o soluție excelentă. Este o rețetă simplă și delicioasă, ideală pentru mesele de familie sau ocazii speciale.

Salata cu gaina si nuci in straturi

350g. maioneza 4 morcovi 3 cartofi 4 oua fiete 100g. cascaval 250g. file de gaina 6 bucati de nuci 100g. sampinioane sare,piper,1frunza de dafin(pentru fierberea pieptului de gaina)

Ciorbă de găină la oala sub presiune

Ciorba de găină este un preparat tradițional românesc, savurat de generații întregi. Însă, în ritmul alert al vieții moderne, gătitul poate deveni o provocare. De aceea, oala sub presiune vine în ajutorul nostru, reducând semnificativ timpul de preparare al acestei delicioase ciorbe.

Papricaș din carne de găină și ciuperci

Papricașul de găină cu ciuperci este o mâncare tradițională românească, iubită pentru gustul său bogat și aroma îmbietoare. Este o rețetă ușor de preparat, perfectă pentru o masă în familie sau cu prietenii.

Orez cu piept de gaina si legume in rola

300g. Orez 300g. peper dulce rosu 1 ciapa 2 linguri mazare verde 600ml. supa de gaina 2-3 linguri ulei de masline 300g. file de gaina 200g. Sampinioane (ciuperci) 100g. Cascaval 3 oua 150g. Smintina Sare piper dupa gust

Gaina gril

1 gaina 1 lingura busuioc 1 lingurita piper negru in boabe 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita mirodenii pentru gaina (cary,cili,ghimber) 1 lingura fara varf de sare un varf lingurita de nucsoara 1 lingura otet balsamic 100 ml.vin rosu 4 linguri ulei de masline 1 lingura de mustar iute

Bors de gaina

1 gaina2 l apa½ l bors1 morcov1 patrunjel1 ceapaleustean1 rosie curatata100 g taietei de supasarepiperpatrunjel verde

Rulada din piept de gaina

un piept mare cu tot cu piele gaina mea a fost de 2,5 kg 4 oua 1 ardei gras 200 gr. cascaval tare boia cury piper sare

Gaina umpluta

o gaina o ceapa 2-3 linguri ulei 100g ficat taiat cuburi 100g ciuperci feliate 2 felii de paine taiate cuburi o cescuta de supa 3 oua sare piper condimente dupa placere(ienibahar menta cimbru..) 50g unt

File pangasius cu orez la cuptor - reteta proprie

~250 gr orez 3-4 bucati de peste file pangasius delikat knorr 1 cub knorr-legume 1 cub knorr-gaina sau pui ulei pentru prajit faina folie aluminiu

Ghiveci de luna lui Cuptor

1 kg de fasole lata de Sebes 2 dovlecei fragezi 4 cepe 1 ardei iute c^ativa morcovi fragezi 5-6 rosii mari si coapte 1 legatura de verdeata(patrunjel telina leustean) mirodenii la alegere 1 cub de gaina sare putina apa c^ateva linguri de ulei

Supa de gaina cu taitei

1 gaina, 1 ceapa mare, 1 radacina telina mijlocie, 2 radacini patrunjel, 2 morcovi mari, 2 cartofi, sare, piper, frunze de patrunjel verde pentru servit, 300g taitei de casa.

Gaina intreaga pe varza noua

o gaina de curte grasa si frumoasa :) un morcov o varza noua mai mare 3-4 linguri bulion 2 cepe potrivite 5-6 linguri ulei sare piper macinat cateva boabe piper 2 linguri boia dulce patrunjel cimbru

G~ain~a umplut~a "`a Chefe" ^in sos de portocale si cimbrisor

* 1 g~ain~a sau alt~a pas~are de cca. 2 kg. * sare piper * 1 lingurit~a sofran indian * c^ateva fire cimbrisor proasp~at *1 ardei iute rosu t~aiat in dou~a optional *2 portocale * 4-5 c~atei de usturoi dati prin pres~a *1 ceap~a mare *100 gr. prune uscate din comert *3-4 linguri ulei de m~asline *2 linguri brandy sau wiskey *optional vin alb *1 lingur~a otet de zmeur~a optional Umplutur~a `a Chefe : *ficat de pui si pipote t~aiate buc~ati mici *2 linguri ulei de m~asline * foi de dafin *1 p~ah~arel mic vin de Porto Madeira... * 100 gr. prune uscate din comert *100 gr. miez de p^aine * sare si piper Garnitur~a: mere si castane la cuptor

Solduri de gaina cu rozmarin si cu cascaval Filadelfia

6 bucati solduri de gaina 1 cutie cascaval filadelfia 200g. Rozmarin verde 1 lamiie Usturoi Maioran Cimbru Piper negru Sare Ulei de masline

Spagete cu carne de gaina in sos peshamel

500g.piept de gaina feliat in lung formind fisii subtiri 1 ciapa medie taiata marunt 1 morcov dat prin razatoare 400g. spaghete 200g. ciuperci foliate (1 cutie) 150g. porumb fiert (1 cutie) 4 linguri mari de unt 1 lingura mare de ulei Sare si piper alb dupa gust 1 plic sos peshamel de la maggi ori orce marca doriti 0,5ml. lapte 500g. cascaval razuit

Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez

1 gaina de casa 1 ceapa 2 linguri pasta de gogosari 2-3 catei usturoi o cana orez 1 varf cutit turmenic 1 varf cutit boia iute sare piper patrunjel verde

Pilaf cu carne de gaina si ardei copti

o ceapa 1 gaina de 1,3 kg, 300 g orez ulei, 1 kg de ardei copti, sare, piper boia de ardei iute.

"Pere" de g~ain~a (Peras de galinha)

Aluat: 500 gr. f~ain~a 50 gr.unt sup~a de g~ain~a Umplutur~a: carne fiart~a sau pr~ajit~a de pas~are chiar de porc sau vit~a... 1 ceap~a 3 c~atei de usturoi 2 linguri unt 2 rosii f~ar~a piele 1 lingurit~a cepsoar~a tocat~a p~atrunjel Pt. aluat pane: f~ain~a 2 ou~a si pesmet piper nucsoar~a sofran,ervas provence (cimbrisor oregano...)

Ciorba de gaina cu taitei de casa

1 gaina de tara1 rosie mare1 morcov3 foi de ceapa verde1/2 ardei galben1/2 ardei kapia1 ceapa1 lingura pasta de gogosaripatrunjel verdesarepiperbors pentru acritPentru taitei:1 ousarefaina alba

Rulouri de clatite umplute cu cascaval si bacon

pentru clatite - 2 oua de gaina - 1 praf sare roz - 4 linguri iaurt gras - 600 ml lapte dulce - 1 canita faina de grau pentru umplutura: - 200 g mozzarella - 200 g bacon pentru crusta: - pesmet de paine - oregano cimbru sare chilli turmeric pudra - 1 ou de gaina - 2-3 linguri ulei de masline

Ciocanele de pui cu hrisca si legume

800 ml apa + 4 lingurite Vegeta gust de gaina (pentru supa)1 lingurita Vegeta cu gust de gaina pt ciocanele8 ciocanele pui300 gr hrisca3 linguri ulei1 legatura ceapa verde(~5 fire) tocata1 ardei gras rosu taiat cubulete1 ciuperca mare taiata cubuletepiper dupa gust

Gaina cu sos de portocale

Ingrediente 1 gaina potrivita 6 ciuperci 1 ceapa 1 pahar de orez cu bob lung 1 pahar supa de carne 50 gr. Unt Un praf de curry Sos de soia Condimente pentru orez 1/2 pahar suc de portocale 1/2 pahar suc de lamaie 1 ligurita de miere 1 lingura de sos soia

Snitele din burta de vita prajite sau coapte la cuptor

1 kg burta de vita jumatate morcov,cateva felii de albitura,jumatate ceapa,cateva boabe de piper,o frunza de dafin pesmet ulei pentru prajit sau pentru uns tava daca se coc in cuptor 4 oua sare,piper,cimbru Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...

Cuiburi de cartofi cu oua la cuptor

2 oua 2-3 cartofi (cca 200-250 g) 2-3 felii de ceapa rosie cascaval ras dupa gust 2 linguri ulei de masline sare, dupa gust putin unt pentru uns vasul de yena sau tavita in care se vor introduce la cuptor

Snitele Prajite Si Coapte La Cuptor

Putem face snitele din piept de pasare(pui,rata,gasca,curcan,gaina,rata),carne porc,carne vitel Acum am pregatit snitele din pulpa de vitel si din antricot de vitel 2 oua sare, pesmet Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...

Gem

Gem de prune la cuptor. Rețeta gustoasă și simplă

Gemul de prune la cuptor are o consistență groasă, este dulce, cu o culoare frumoasă. Poate fi preparat cu o cantitate minimă de zahăr, sau chiar fără.

Ostropel moldovenesc

1 gaina grasa,sare,zarzavat pentru supa,usturoi

Lasania

400 g carne de gaina 200 g porumb 200 g champinioane 2 cepe mari 1 morcov 500 g mozzarela 1 pachet lasania 300 g 2 l lapte 2 pachete sos de beshamell de la Maggi 50 g unt ulei sare si piper alb dupa gust

Friptura asortata (pasare, porc)

2 pulpe intregi mari de gaina 400-500 g costita de porc proaspata vegeta sare piper boia cateva rosioare (eu am avut la rezerva din congelator am folosit 7 rosioare) cativa catei de usturoi frunze de patrunjel verde.

Pui coin vert

2 piepti de pui dezosati si fara piele 2 linguri faina ulei pentru prajit sare si piper dupa gust 2 lingurite de coriandru macinat proaspat zeama de la o lamaie 2 linguri ulei 300 ml apa 1 lingurita zahar brut 1 cub knorr Gaina se foloseste la inceputul prepararii ca baza pentru mancare l lingura amidon de porumb

Pui la oal~a- Frango no tacho

1 pui sau o g~ain~a mare 100 g bacon cuburi 1-2 chourico ( c^arnat) 1 ambalaj ciuperci Paris proaspete 1 praz sau 1 ceap~a mare 4-5 c~atei de usturoi piper sare boia dulce sofran indian cimbrisor foi de dafin 200 ml sm^ant^an~a pt. g~atit vin alb 3-4 rosii medi

Pui cu rosii si masline

o gaina-1,5 kg rosii insucul lor un borcan-700ml 3 catei de usturoi 2 cepe un borcan de 300ml masline(fara samburi) sare piper negru ulei cite o felie de paine graham sau neagra la o portie cu grosimea de 3~4 cm

Musaca din legume cu carne de pui

1,500 gr carne de pui tocata. 3 vinete. 3 ardei capia rosu copt. 10-12 cartofi de salata. 1 pahar suc de rosii. 1 ceasca de lapte. 25 gr unt. 2 sau 3 linguri de ulei de masline presat la rece. 150 gr parmesan ras sau un cascaval mai tare. condimente:sare,piper roz proaspat macinat,magia aromelor cu gust de gaina de la Knorr.

Fursecuri moi

Lista ingrediente: 1 pachet de unt 1 cana cu miere (200 de grame de miere) forme pentru fursecuri (se gasesc in comert) 2 oua de gaina 1 ceasca de lapte coaja de la o lamaie 2 pliculete cu zahar vanilat 300 grame de faina alba si 1 plic de praf de copt.

Câte ouă de prepeliță poți mânca intr-o zi și de ce sunt mai sănătoase decât ouăle de găină

Câte ouă de prepeliță poți mânca intr-o zi și ce se întâmplă dacă manânci prea multe. Care sunt beneficiile consumului de ouă de prepeliță în fiecare zi.

Castane coapte - La cuptor, la microunde și confiate

Castanele coapte au un gust delicat și dulceag și o textură moale, asemănându-se cu cartofii dulci. Află cum faci castane coapte la cuptor, la microunde sau confiate.

Supa picanta cu taitei si creveti

Cantitati pentru 2 l supa: o punga de legume congelate pentru ciorba de vacuta (se gasesc la casa taraneasca) 3-4 linguri de suc de rosii 400 gr. de creveti decorticati 3 cubulete baza supa de pui (eu am folosit maggi supa de gaina) taitei (eu am folosit 3 pachetele de taitei de la rollton fara sa adaug si condimentele si uleiul pentru supa din pachetele) ulei de masline sare piper boia iute

Legume sote cu pulpe si ardei copt

ptr 2 portii 2 morcovi, vegeta gust gaina, 1 ceapa rosie, 2 rosii, fasole pastai (am folosit la cutie ,nu am gasit in piata ), 2 ardei gras, 2 pulpe, ulei masline, ulei floarea soarelui, sare, piper, busuoic verde ptr ornament (sau se poate inlocui cu orice), otet

Pui cu sos de lamaie si smantana

2 piepti de pui dezosati si fara piele 2 linguri faina de orez ulei pentru prajit sare si piper dupa gust 2 lingurite coriandru macinat proaspat zeama de la o lamaie 2 linguri ulei 300 ml apa 1 lingurita zahar brut 1 cub knorr Gaina se foloseste la inceputul prepararii ca baza pentru mancare (optional) l lingurita faina de orez 50ml smantana pentru gatit

Rulouri de pui pane la cuptor

2 bucati piept pui,1 ardei rosu(sau alte legume la alegere), branza feta, unt, faina, pesmet, 2 oua

Cighir a la Ciobeni

maruntaie de la o rata, inima, ranza, ficat, maruntaie de gaina sau cocos, dupa caz, - inima, ranza, ficat maruntaie de iepure - inima, plaman, ficat, maruntaie de porc - inima, ficat (cam 500gr), plaman, rinichi ceapa - 2 buc oua - 4 buc fierte tare si 4 buc crude o bucata de franzela - cam 200gr lapte sau smantana - 100 ml patrunjel proaspat tocat ulei, sare, codimente : enibahar, tarhon, marar uscat, delikat

Supa-crema de spanac

1 ceapa rosie curatata si tocata 3 catei de usturoi curatati si tocati 1 lingura unt 1 cartof mediu curatat si taiat cubulete 850 ml zeama de supa de gaina 200 ml lapte 400 gr frunze de spanac spalate coaja rasa de la 1/2 lamaie un praf de nucsoara proaspat rasa iaurt pentru servire (optional)

Pieptul de pui îngrașă? Câte calorii are un piept de pui la grătar sau la cuptor

Descoperă cât de sănătos este pieptul de pui. Vezi câte calorii are și cât piept de pui trebuie să mănânci dacă nu vrei să te îngrași.

Bacon la cuptor în 5 pași simpli

Prin pregătire la cuptor, bacon-ul se gătește perfect și face o crustă crocantă și delicioasă. Mai mult, este foarte ușor de preparat, se face mult mai puțină mizerie decât dacă îl prăjiți și vă permite să faceți mai multe treburi în bucătărie până când este gata.Dacă nu ați copt niciodată bacon, este momentul sa încercați!Cu ce să serviți baconul? Ei bine, cu absolut orice! Inclusiv ouă poșate, ouă fierte moi și tari și ouă prăjite.

Paella cu piept de pui

1 piept pui 1 ardei gras (preferabil verde eu n-am avut) 1 ceapa 1 rosie mare sau 2 mai mici 2 catei de usturoi piper 1 cub de concentrat de gaina orez (cica un pahar pentru fiecare 2 persoane eu am pus ochiometric) apa fierbinte (cica un pahar si jumatate de apa la fiecare pahar de orez am pus la fel de ochiometric ca si orezul) ulei de masline SOFRAN!!! (fara sofran nu e paella)