Retete cu Telemea

Cartofi umpluți cu telemea și șuncă

Cartofii sunt o alegere inspirată de fiecare dată, fie că vorbim despre feluri principale sau garnituri. De la cele mai simple, până la cele mai complexe rețete, cartofii au calitatea de a fi foarte versatili și ușor de alăturat în orice combinație de mâncare.  Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi umpluți cu brânză și șuncă, pe care o puteți prepara pentru orice ocazie. Este simplu de făcut și ieftină, pentru că aveți nevoie doar de ingrediente accesibile și la îndemână. 

Langoși umpluți cu brânză și mărar

Langoșii sunt unul dintre preparatele delicioase pe care le-am împrumutat din bucătăria ungurească. Sunt delicioși, se fac ușor, foarte versatili și pot fi umpluți cu orice. Aici v-am prezentat varianta cea mai simplă de langoși, iar astăzi vă propunem să încercați versiunea cu brânză și mărar.

Mamaliguta in straturi

400 g faina malai 250 g telemea 200 g carnati afumat 300 ml smantana sare 2 linguri ulei(untura e mai gustoasa)

"Dimineata de Noiembrie"

Ca si ingrediente: legume multe de care vreti si de care aveti. In cazul de fata am folosit (toate impartite la doi deoarece am facut doua portii): 1 rosie maricica 1 mana mazare verde boabe 1 ardei rosu gras vreo 10 ciuperci champignon mai micute praz slanina taiata fasii mici si prajita bine 4 oua 100gr telemea 100gr cascaval sare de mare

Mini-tarte cu ton

Aluat de foietaj din comert 1 cutie ton maruntit in ulei branza (orice tip cascaval telemea cas etc...) 1-2 oua 2-3 rosii busuioc. Cascaval ras pentru gratinat.

Mamaliguta rapida cu ochiuri

100g malai 200ml apa sare 2oua 50g telemea

Tarta rustica cu ceapa verde in aluat cu vin

Aluat: 600 g faina alba 2 oua 200 ml vin roze demisec 150 ml ulei floarea soarelui 1/2 lingurita de sare 1 lingurita zahar Umplutura: 4 ciuperci mari ( aproximaiv 150 g) 6 fire de ceapa 1 cabanos 1 ou 200 g carnati proaspeti 70 g telemea

Pateuri

1 pachet aluat foitaj din comert faina pentru planseta hartie de copt 1 ou Pentru umplutura de sunca: 2-3 felii sunca de pui 100 ml lapte 1 lingura faina 50 g smantana cate 1 lingurita marar si patrunjel sare Pentru umplutura cu rosii: 100 ml lapte 1 lingura faina 100 g telemea 250 g rosii cherry sau rosii obisnuite care se taie cubulete si se scurg 1 lingurita busuioc maruntit.

Rulada Alex

5 oua 100 g unt 4 linguri faina 450 ml lapte 200 g telemea 200 g cascaval 70 g masline negre 2 linguri mustar 2 linguri smantana 4 oua fierte 250 g cabanos 1 ardei verde 1 gogosar 200 g sunca 1 ceapa rosie 6 felii cascaval Hockland patrunjel verde sare piper

Rulada aperitiv Kaprice

Coca: 8 linguri faina 6 oua 3 linguri ulei un praf de copt 3 linguri smantana o lingurita de sare si o lingura de vegeta Umplutura: 200 g telemea 8 felii de salam de sunca un borcan de ciuperci conservate 100 gr cascaval 3 cepe verzi 2 ardei (unul verde si unul rosu) un ardei rosu si frunze de patrunjel pentru decor sare piper patrunjel si marar

Placinta cu spanac

1 pachet foi de placinta(din comert), 600g.spanac proaspat, 1 ceapa 2 catei de usturoi, 200g. ricotta, 300g. telemea, 2 oua sare piper

Pizza casei

Blat 450 g faina 25 g drojdie( 7 g drojdie uscata) 4 linguri ulei 220 ml apa calduta( lapte) 1 ligurita rasa sare 1 lingurita rasa zahar 1 praf de copt Umplutura 2 cabanosi 200 g salam uscat 200 g sunca 3-4 oua 100 ml smantana 100 g telemea 200 g ciuperci 200 g cascaval 1 ceapa oregano sare piper Ketchup

Tarta Cu Pui si Sm^ant^ana

pentru aluat coca de tarta 140 gr unt 260 gr faina 1 ou un v^arf de cutit de sare 4 linguri lapte pentru umplutura: un piept de pui (eu am folosit doar o jumatate dintr-un piept foarte mare cealalta jumatate am pasat-o pentru aia mica :P) 300 gr sm^ant^ana un ou o legatura de marar proaspat 100 gr telemea 2 fire de ceapa verde un ardei gras delikat 2 oua crude pentru finisare :P

Tarta Cu Dovlecel Si Telemea

Aluat fraged: 120 g unt, 150 g faina, o lingurita sare, un galbenus Umplutura: 500 g dovlecel, 3 oua, 3 linguri smantana, 250 gr. telemea, marar

Salata de legume bulgara

Rosii 500 g castraveti verzi 350 g ceapa 150 gardei grasi 300 g verdeata 1 leg • ulei 40 g otet 20 ml telemea 75 gsare

Baghete cu busuioc

600 gr faina,200 gr telemea200 ml apa calduta30 gr drojdie25 gr untbusuioc1 ou; o lingurita sare; o lingurita zahar;cateva masline tocate

Conopida si brocoli gratinate

1 brocoli1 conopida200 g smantana1 outelemeauntpiper pesmetsare

Lasagna cu branza

1 pachet foi de lasagna, 1 lingurita sare, 2 lingurite ulei de masline, Pentru umplutura: 400 gr branza dulce de vaci, 400 gr telemea, 7 oua, 120 gr unt, 3-4 linguri pesmet, 250 ml smantana

Budinca de paste cu branza si sunca

500 g paste,150 g sunca felii,200 g telemea,100 g cascaval,2 linguri smantana,1 lingura unt

Chifle umplute

Aluat:500 g faina4 linguri ulei200 ml bere1 lingurita sare1/2 lingura zahar1 plic drojdie uscataUmplutura:telemeasalambacon1 felie slaninauns1 oumacsusan

"Tort" de curcan la cuptor

-500 g piept de curcan (sau pui) -cateva felii de bacon -3 catei de usturoi -2 oua intregi -100 g faina -200 ml lapte -100 g margarina -150 g telemea -150 g cascaval afumat -150 ml smantana -sare piper

Salata mozaic

3 rosii 2 castraveti proapspeti un castravete murat 3 cepe verzi crutoane din 4 felii de paine prajita 200 g branza topita 100 g telemea 100 ml maioneza 3 linguri ulei de masline zeama de la o lamaie Patrunjel marar cimbru proapat

Piramida Paradis

Chiftelute rosii masline brinza telemea salata verde. Sau orice aperitiv uscat doriti dvs...

Pizza altfel

Pentru blat: 250 gr telemea 250 gr faina 250 ml lapte 4 oua Pentru umplutura se foloseste cam orice doriti. Eu am pus: 400 gr ciuperci champignons 400 gr salam mai gras (de vara) 1 ardei 1 rosie putin bulion cateva masline sos pizza (a se vedea reteta separat)

Salata de cruditati cu surimi pane

Salata verde Ridichi Rosii Ceapa verde Praz Ardei kapia Castravete masline Branza telemea Surimi pane Dresing Mustar Zeama de lamiae Ulei din samburi de struguri

Pernite cu branza

1 pachet foetaj 400g branza de vaci 100g telemea 1 legatura marar 1 ou 1 lingura seminte de mac

Taci si-nghite

1kg malai 250 g telemea 3-4 oua 200 g unt sau margarina 200 g smantana 250 g carnati si slanina

"Tort" de 1 Aprilie

Mamaliga facuta din 300-400 gr malai 2 carnati traditionali 2 oua 500 gr amestec de branza: telemea branza de vaci branza veche de oaie

Scob

3oua marar verde 50g telemea 1 tomata ulei de palmier

Paste la cuptor cu legume, carnati si branza

500 g paste scurte (spirale melcisori creste) 200 g carnati afumati 2-3 rosii 1 ceapa mare 2 ardei grasi rosu/galben 1 ardei peperoni nu prea iute 1 vanata (500-600 g) o mana de frunze de spanac 3 oua 100 g telemea 4 linguri smantana 50 ml ulei 1 legatura patrunjel 50 g ketchup de rosii si ardei rosii sare piper paprika 2 cuburi/lingurite concentrat de ciuperci

Trigoane cu branza

un aluat foietaj(450g) 200 g telemea 1 galbenus Pentru uns: un galbenus

Sufleu de dovlecel

-2 dovlecei medii -1 cum telemea -1 cub cascaval -2 oua -1 legatura marar proaspat -sare piper chilli dupa gust 2 linguri gris

Terina cu legume

- 500 g cartofi -un borcan cu fasole verde(rotunda) &nbsp-500 g morcovi -300 g telemea -100 g smintina -niste marar -3 oua -2 linguri unt -sare,dupa gust

Placinta cu telemea

1 pachet foi placinta 300g branza proaspata 300g telemea 200ml smantana 2 plicuri zahar vanilat 2 linguri zahar 5 oua ulei

frigarui cu branza

100 g cascaval afumat 100 g de cascaval cu verdeata 100 g telemea 100 g cascaval picant 1 ardei rosu 1 ardei verde 1 ardei galben 100 g masline fara samburi.

Salata primavara

rosii 300gr telemea 300gr dressing knorr grecesc salata verde 1 buc

Paste cu branza la cuptor

400 g paste scurte 300 g zahar 400 g telemea 3 oua zahar vanilat 600 ml lapte 3 nuci de margarina.