Langoșii sunt unul dintre preparatele delicioase pe care le-am împrumutat din bucătăria ungurească. Sunt delicioși, se fac ușor, foarte versatili și pot fi umpluți cu orice. Aici v-am prezentat varianta cea mai simplă de langoși, iar astăzi vă propunem să încercați versiunea cu brânză și mărar.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- Pentru langoși:
- 450 g făină
- 250 ml lapte
- 50 ml apă
- 1 linguriță sare
- 1 plic drojdie
- 1 linguriță zahăr
- Pentru umplut:
- 150 g telemea
- 50 g cașcaval
- piper
- mărar proaspăt
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Pentru aluat, amestecați drojdia cu sarea, zahărul, laptele călduț și apa și lăsați până când maiaua își dublează volumul.Turnați peste făină și frământați un aluat omogen, dar care să nu aibă o textură foarte tare. Nu mai adăugați făină, chiar dacă vi se pare că aluatul este puțin moale. Lăsați la dospit 30 de minute.
Dați pe răzătoare brânza și cașcavalul, tocați mărunt mărarul și amestecați totul înr-un bol. Presărați puțin piper. Sare nu este nevoie să puneți, pentru că telemeaua este sărată.
Împărțiți aluatul în 4 bile egale, pe o suprafață unsă cu ulei. Întindeți fiecare bucată de aluat sub formă de dreptunghi. Aluatul trebuie să fie întins foarte subțire. Puneți din amestecul de brânză pe fiecare jumătate de aluat, lăsând o margine de 2 cm liberă.
Aduceți cealaltă jumătate peste și presați marginile, pentru a sigila conținutul. Brânza nu trebuie să curgă în timpul prăjirii.
Puneți ulei la încins și prăjiți langoșii pe rând, câteva minute pe fiecare parte, până când au căpătat o culoare aurie.
Scoateți pe prosoape de hârtie, pentru a scăpa de excesul de ulei.
Poftă bună!