Tort krem a la krem
Tort krem a la krem retete: cum gatesti tort krem a la krem si cele mai gustoase retete de tort opera, tort pescaresc, tort silvia, tort bounty, tort mokka, retete tort, tort nuga, tort winter, tort mars, tort negresa.Prăjitura Krem a la Krem - probabil cea mai bună prăjitură
Prăjitura Krem a la Krem este o alegere excelentă pentru orice ocazie. Se prepară rapid, ingredientele sunt accesibile, iar rezultatul este întotdeauna delicios. Este o prăjitură cu blat pufos, cremă fină și glazură de ciocolată.
Tort krem a la krem
Blat: -6 oua -6 linguri de zahar -1 plic Crem Ole cu gust de ciocolata Crema 1: -250 ml frisca lichida -200 ml lapte -1 plic Crem Ole cu gust de vanilie Crema 2: -250 ml frisca -200 ml lapte -1 plic Crem Ole cu gust de ciocolata Glazura: -100 gr ciocolata amaruie -100 ml frisca -50 gr unt -50 gr coniac
Tort simplu cu pere
Blat:150g unt la temperatura camerei, 80g zahar, 3oua, 175g faina20g cacao, 3 linguri apa, praf de copt si zahar vanilatOrnare: 1 compot de pere sau 4-5 pere proaspete, 300ml suc pere, 1 pachet glazura transparenta pentru tort
Tort de ciocolata Joffre
Ingrediente piscot:4 oua4 linguri de zahar2 linguri de faina2 linguri cacaotava mare de la cuptorIngrediente crema:1 kg ciocolata neagra2 l frisca lichida3 linguri de cacaoForma rotunda ptr tort 22 cmDecor:Glazura de ciocolata: 300gr ciocolata neagra +200 gr unt /margarina se topesc la MO.Praline cu romPraline cu brandy
Tort classic
Cantitate : 1 tort Chec o170 gr unt sau margarina Rama la temperatura camerei plus pentru uns o2 1/4 cesti faina o2 1/4 lingurite praf de copt o 1/4 lingurita sare o1 1/2 ceasca zahar o3 oua o 3/4 ceasca lapte ocoaja rasa de la o lamaie Crema o400 gr unt sau margarina Rama la temperatura camerei o1 1/2 ceasca zahar o6 albusuri o1 lingurita esenta de vanilie
Tort Doboș - rețeta originală explicată pas cu pas
Tortul Doboș este un tort unguresc cu șapte straturi de blat subțire, umplut cu cremă bogată de ciocolată, acoperit cu caramel și uneori și cu alune, castane, nuci sau migdale măcinate.
Tort cu crema de iaurt si jeleu de fructe
Ingrediente pentru tort diametru 24cm:1 blat de tort preferat, eu am preparat dupa reteta de la tortul cu crema de vanilie din 6 oua, 180g zahar, 180gfaina, pentru detalii vedeti tortul cu crema de vaniliePentru jeleu fructe:400g fructe preferate50g zahar2 foi gelatinazeama de la o jumatate de lamaie (optional, eu am folosit pentru ca am facut jeleu de mere si nu am vrut sase oxideze)Pentru crema iaurt:400g iaurt gras simplu300ml frisca lichida sau 2 plicuri praf frisca preparate cu 300ml lapte rece conform instructiunilor de pe ambalaj80g zahar pudra cu aroma vanilie10g gelatinaPentru sirop:350ml apazeama si coaja de la o lamaie si de la o portocalaesenta de vaniliemiere de salcam
Tort cu branza
blaturi de tort cumparate (gata facute),creme de branza- pe care le alegem,alune,stafidenuci0,2 ml rum.
Tort Tiramisu
1 blat de tort simplu2 cani de apa2 pliculete de capucino450 g smantana4 oua2 plicuri de frisca2 linguri de zahar pudra1 fiola de esenta de rom1 ciocolata neagracaramele sugus pentru figurine
Caise Coapte Cu Prajitura Jamaicana
O reteta rapida si usoara de desert de vara, cu piersici, zmeura, un strop de rom si prajitura de ghimbir.
Tort de ciocolata cu visine
1 blat de tort,1 plic crema de ciocolata,500 gr. visine,400 ml sirop pentru visine,1 esenta de migdale
Tort cu capsune
4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, 2 linguri de apa, 1 praf de copt, 700 gr frisca, capsune, 500 ml tort Gelly rosu
Tort racoros cu fructe si frisca
1 blat de tort,frisca 400 ml.,2 mandarine,2 kiwi,1 ciorchine de strugur,cateva afine pentru decor (se poate pune in loc de afine coacaze neagra sau rosie)
Tort Cu Inghetata
Cu un blat pufos si inghetata de zmeura, acest tort este desertul care te va racori vara.
Tort de fructe cu vanilie
un blat de tort din comert, 2 banane, un compot mic de ananas, 2 budinci de vanilie, un plic de frisca, un pliculet de intaritor de frisca, o portocala mare, un litru de lapte, 200 g zahar
Tort Tiramisu (cu fructe)
2 cutii mascarpone romaneasca,2 plicuri zahar tos-aprox. 400 gr.,amaretto lichior sau potentator de gust amaretto -se gaseste in comert-4 pliculete,esenta rom,ness/cafea,zahar vanilat,cacao,8 oua doar galbenusurile,blat de tort.Optional capsune, zmeura congelata.
Tort cu frisca
Blat7 oua2 linguri cacao100 ml compot cirese1 praf de copt2 plicuri zahar vanilat1 esenta vanilie400 g faina100 ml uleiCrema400 g smantana220 g zaharesenta romdecor1 plic tort gelee rosu
Tort de ciocolata cu visine si fulgi de migdale
1 blat tort,2 plicuri crema ciocolata,600 gr. visine,150 gr. fulgi de migdale,300 gr. zahar
Tort cu crema alba
6 oua 10 lingri zahar 7 linguri faina 1 praf de sare 1 zahar vanilat coaja de la o lamaie Crema: 350 g unt 400 ml lapte 2 linguri faina 200 g zahar zeama de la 2 lamai 2 linguri rom Decor: frisca trandafiri
Tort de ciocolata cu iaurt si jeleu
6 galbenusuri2 albusuri100 ml apa calduta150 g zahar1 praf de copt2 linguri cacao14 linguri faina1 varf de sareCREMA250 g iaurt cu gust de zmeura500 ml lapte2 linguri faina1 plic gelatina100 g crema de branza300 g zahar1 plic tort jelle rosu4 linguri zahar200 ml apaDECOR1 ciocolata neagra2-3 linguri smantana1 plic tort jelle rosu
Tort la pahar
Blat:2 oua2 linguri de zahar2 linguri cacaoesenta de rom1/2 cana de faina1/2 praf de coptCrema:500 g laptezeama de la 1/2 lamaie150 g zahar4 linguri faina100 ml friscacapsuni
Tort cu fructe
300 gr. piscoturi de sampanie 2 foi de prajitura din comert o cutie compot de ananas 200 gr caise uscate 200 gr smochine uscate stafide 300ml frisca 2 oua 50 gr unt 2 linguri faina 200 gr zahar 250ml lapte ornamente tort esenta de rom
Tort cu afine si piersici
Blat:- 1 blat de ciocolata taiat pe 3 niveluri, cumparat sau facut acasa- 100 g. zahar- 2 linguri lichior de piersici sau afine Crema:- 800 g. jumatati de piersici (2 conserve de 850 ml)- 450 g. iaurt- 140 g. zahar- 150 g. piure de afine- 15 g. gelatina granule sau 8 foite de gelatina- 400 ml. frisca- 4 linguri piersici facute dulceata sau afine de padure facute dulceata de la Bunatati din natura- 100 g. afine- 1 plic Tort Gelee transparent- 100 g. ciocolata rasa
Tort de smochine
14 smochine, 40 g unt, 150 g zahar, zeama de la o lamaie, 1 lingura apa fierbinte, blatul:125 g unt, 125 g zahar, 2 oua, 125 g lapte, 200 gr faina, 5 g praf de copt, coaja de la o lamaie, un varf de cutit de scortisoara.
Tort de biscuiți cu ganache de ciocolată - cel mai simplu tort
Un tort poate fi un desert provocator și intimidant pentru multe persoane, mai ales dacă sunteți începători într-ale bucătăriei. Cremele, blatul, glazura vă pot pune în dificultate dacă nu aveți experiență. Dar există și rețete de tort extrem de simple, pe care le puteți prepara chiar dacă nu ați mai făcut deserturi până acum. Un astfel de tort este și cel de biscuiți cu ganache de ciocolată. Nu necesită coacere, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și puteți face o surpriză dulce cuiva drag, de ziua lui și nu numai.
Tort diplomat de struguri
Ingrediente pentru 12 portii:2 oua,105 g. zahar,1 pachetel zahar vanilat,30 g. faina,1 praf de copt,25 g. alune macinate,8 galbenusuri,100 g. zahar pudra,375 ml. lapte nedegresat,8 foi de gelatina,500 g. struguri,125 ml. frisca,1 pachetel glazura pentru tort,20 g. migdale feliate.
Tort Sponge Cake - simplu și rapid
De multe ori, atunci când vrem să facem un tort, sărim peste pasul cu preparatul blatului și apelăm la blat din comerț, gata făcut. Dar blatul de tort făcut în casă rămâne cel mai gustos și nu ar trebui să fie o bătaie de cap, dimpotrivă. Astăzi vă prezentăm o rețetă de blat foarte simplă, care în patiserie poartă numele de ”sponge cake” și asta datorită texturii. Blatul este pufos, aerat, exact ca un burete. Este un blat universal, care poate fi folosit ca bază pentru orice fel de tort. Umpleți cu crema sau cremele preferate, decorați și aveți un tort nemaipomenit.
Tort Esterhazy. Tort unguresc cu nucă
Descoperă tortul Esterhazy, o capodoperă culinară ungurească cu straturi fine de nucă și cremă delicioasă.
Tort diplomat delicios cu fructe din compot
Ingrediente pentru tort diametru 28cm: 5 galbenusuri 200g zahar pudra 500ml lapte 400ml frisca 20g gelatina maruntita (2 plicuri) esenta vanilie fructe din compot (eu am pregatit cu o zi inainte compot din 2 piersici, 1 para si 1 mar) coaja de portocala confiata (pregatita cu o zi inainte) 400g piscoturi
Tort de capsuni cu crema de branza
1 blat cumparat sau facut unul simplu, 50 g de gem de capsune, 600 de capsune proaspete, un plic gelatina sau 9 foi de gelatina50 de gr zahar, 100ml lapte, 400 g crema de branza, 400 ml frisca1 plic tort gelee rosu
Tort cu crema si fructe
foaia:200 g faina 50g zahar farin 100g unt 2 galbenusuri.sare crema: 500ml lapte, 60g zahar 40g faina sau amidon 4 galbenusuri,zahar vanilat,coaja rasa de la 1 lamiie 20 g unt
Tort de branza si miere
400g branza dulce de vaca150g miere6 oua60g faina30g zaharsucul de la 2 lamai1 lingura de rom sau cateva picaturi de esenta
Tort de lamaie si ciocolata
branza ricotta 300g iaurt dulce 300g biscuiti digestivi 200g oua 3 buc ciocolta fondanta 150g zahar 100g unt 80g cacao amara 40g zeama de la 1 lamaie un praf de sare
Tort de ciocolată cu biscuiți
Ce poate fi mai bun decât un tort de ciocolată rapid, delicios, fără coacere și cu blat de biscuiți? Sună bine, nu-i așa? Și vă asigurăm că arată excelent și gustul este pe măsură! Dacă vreți să vă ”îndulciți” ziua sau să preparați un tort pentru o ocazie specială, acesta este alegerea perfectă! Un tort cu blat de biscuiți și ciocolată, fără coacere, atât de simplu de făcut încât și un copil poate reproduce rețeta. Pentru acest tort veți avea nevoie de sirop de zahăr, pe care îl puteți lua ca atare, din comerț, sau îl puteți prepara voi. Se face foarte simplu, din apă, zahăr și lămâie și poate fi păstrat mai mult timp, pentru alte rețete. La un kg de zahăr puneți 600 ml apă și zeama de la un sfert de lămâie și lăsați să fiarbă până scade și devine auriu la culoare. Când se răcește, siropul trebuie să aibă culoarea și consistența mierii, să nu fie caramelizat sau ars. Dacă folosiți sirop din comerț, în găsiți în supermarketuri cu denumirea de ”golden syrup”.
Tort cu cacao
1 plic mix pentru 9 torturi 30 gr cacao 50 gr zahar tos fin 125 gr unt la temperatura camerei 2 oua 80 ml lapte 1 lingurita scortisoara macinata 2 lingurite praf de Cappuccino cu vanilie
Tort cu Marzipan
100 gr unt la temperatura camerei 100 gr zahar 1 plic zahar vanilat bourbon 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita esenta de migdale coaja rasa de la 1 lamaie 4 oua separate 120 gr faina cernuta 1 plic (10 gr) praf de copt un praf de sare 200 gr marzipan imbracat in ciocolata tocat marunt
Tort cu visine si crema de lamaie
1 blat de tort,2 plicuri crema de lamaie,500 gr. visine,400 ml lapte,100 gr. dropsuri de menta,100 gr. zahar,100 ml apa,1 plic zahar vanilat ( pentru sirop)1 lamaieinca o portie de sirop
Tort cu alune
350 de grame de alune prajite, 300 de grame de zahar, 5 oua, coaja rasa de la o portocala si sucul portocalei, 40 de grame de faina
Tort De Ciocolata Cu Migdale Si Portocale, Un Tort Perfect Pentru Aniversari
Un tort perfect pentru aniversari.
Tort de branza cu Raffaello
120g biscuiti simpli,60g unt moale,1 cutie lapte de cocos (400g),7g agar-agar (sau 8g gelatina dizolvata in 50ml apa),50g zahar (sau 80-100g ca sa iasa mai dulce),1-2 linguri lichior de cocos (optional),250g branza-crema la temp. camerei (sau pusa cateva secunde la microunde),bomboane Raffaello,20g fulgi de cocos.
Tort de ciocolata cu fructe
Blat cacao: (in forma de 23x23cm) 6 galbenusuri frecate cu 50g zahar; 6 albusuri facute merengue teapan; 50g cacao cernuta Fructe in sirop: 2 cutii Tropical fruits (papaya si ananas), 2 cutii de mango si o cutie ananas (cu 8 felii, din care 6 pentru la decor) Glazura:siropul de la fructe + agar-agar si iaurt simplu
Tort cu nuca insiropat
5 oua mari2 linguri cognaccoaja si zeama de la o portocala90g zahar tos1/2 lingurita scortisoara1/4 ligurita cuisoare macinate20g faina cernuta2 lingurite praf de copt35g pesmet175g miez de nucaPentru siropul cu mirodenii:125g zahar tos150ml apa3 cuisoare1 baton scortisoarazeama si coaja de la 1 lamaie
Tort cu fructe de padure si crema de vanilie
1 blat de tort din comert (3 blaturi)350-400 ml lapte500 gr frcute de padure congelate (in functie de preferinte)1 plic praf de spuma pentru deserturi cu gust de frisca (light)1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie (dupa preferinte)1 sticluta esenta de vanilie2-3 pliculete zahar vanilat
Tort cu mousse de piersici
1 pachet piscoturi2 borcane compot de piersici (borcane mari 720 gr)500 ml frisca2 pachete gelatina5 oua1 cana de zaharesenta de lamaie sau de portocalafructe la alegere,in cazul meu capsuni
Tort cu ciocolata si portocale
Ingredinte:250g unt, 100g ciocolata alba, 2 lingurite extract de portocale, 400g faina, 500g zahar brun fin, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 2 oua, 285ml iaurt de baut, coaja rasa si sucul de la o portocalaPentru glazura:500g mascarpone, 500g margarina, 250g zahar pudra, 2 linguri cacao, coaja rasa de la doua portocale + 100ml suc de portocale
Tort Saint-Honor
Aluat tarta:200-230 g faina100 g unt40 ml apa rece1 praf de sareChoux-a-la-creme:250 ml apa60 ml ulei3 oua140 g faina1 praf de sareCrema:2 oua350 ml lapte150 g zahar3 linguri cu varf amidon10 g gelatinavanilie75 ml friscaDecor:100 ml frisca150 g zahar
Tort Victoria cu gem
200g unt nesarat, la temperatura camerei200g zahar tos1 lingurita extract de vanilie4 oua100g faina1 lingurita praf de copt5 linguri de gem de zmeura250ml frisca lichidazahar pudra
Tort Croque en Bouche cu ciocolata
Crema de lamaie:250ml laptezeama de la 1 lamaie1 galbenus60g zahar1 lingura fainaAluat de ecler100g ciocolata amaruiePentru panglica de zahar:64g zahar1 lingurita glucoza lichida50ml apa
Tort cu ciocolata si gem de caise
Pebtru blat 200 gr faina 1 lingurita praf de copt un praf de sare 1 lingurita scortisoara macinata 1/4 lingurita cuisoare macinate 200 gr unt la temperatura camerei 200 gr zahar 3 oua coaja rasa si zeama de la 1 lamaie Pentru umplutura si decor 300-500 ml frisca lichida 125 gr ciocolata cu lapte 4 linguri gem de caise
Tort Caramel
Pentru aluat o100 gr unt sau margarina Rama la temperatura camerei o1 ceasca zahar brun o 1/2 ceasca zahar alb o1 lingurita esenta de vanilie o2 oua la temperatura camerei o2 galbenusuri la temperatura camerei o1 1/2 ceasca faina oun praf de sare o 1/2 ceasca smantana o 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu Pentru caramel o1 1/2 ceasca zahar o 1/2 ceasca sirop de zahar (reteta o vezi mai jos) o200 ml apa o300 ml frisca lichida onuca de cocos pentru ornat