Cea mai populară băutură carbogazoasă din lume are o mulțime de alte întrebuințări. Coca-cola poate fi folosită pe post de soluție de curățare, pesticid sau soluție de atenuare a durerilor.

Aproape două miliarde de pahare de Cola consumă oamenii în toată lumea, în fiecare zi. Nu e de mirare că unii s-au gândit că ar putea folosi băutura carbogazoasă și în alt fel decât să o bea. Așa se face că pe internet au apărut tot felul de tutoriale care îți arată ce altceva mai poți face cu Cola, unele dintre ele de zeci de milioane de vizualizări.

Experimente de fizică

Toată lumea știe că nu e bine să amesteci Coca-Cola cu bomboane mentolate. Le poți arăta copiilor ce se întâmplă dacă le combină, printr-un experiment funny și educativ pentru ei, în același timp. Atenție! Nu lăsa copiii să facă astfel de experimente singuri și asigură-te că nu se vor răni!

Curăță rugina

Curăță rugina. Acizii din Coca-Cola acționează similar cu cei prezenți în soluțiile de curățare. Așa că nu e de mirare că poți folosit eficient Cola pentru a îndepărta rugina de pe suprafețe metalice.

Curăță toaleta

Poate cel mai intrigant și eficient mod de a folosi Coca-Cola este pe post de soluție de curățat toaleta. Pe cât de SF sună, pe atât de eficient este și nu necesită prea mare efort. Turnați o sticlă de Cola în toaleta murdară, lăsați să acționeze 1-2 ore, trageți apa și ta-dam! Toaleta e curată.

Balsam pentru păr

Cola adaugă textură părului, dacă o folosești la clătit. Efectul este asemănător cu acela pe care îl are apa de mare asupra părului, vara. Dacă aveți părul moale și lipsit de volum, îi puteți da puțină textură cu ajutorul sucului, fără să fie nevoie să mai folosiți produse de styling după.

Alte întrebuințări

Cola mai poate fi folosită și pe post de pesticid și chiar este foarte populară în India în acest sens, pentru că este eficientă și mai ieftină decât soluțiile dedicate.

Ți s-a lipit gumă în păr? Se rezolvă tot cu Coca-Cola. Efectul pe care îl are este că înmoaie keratina din firul de păr și, astfel, vei putea dezlipi guma.

Tot din categoria păr, poți scăpa de vopseaua de păr cu Cola. Dacă ai avut un experiment nereușit la coafor, salvarea vine din sticla de Cola, care te va ajuta să scapi mai repede de culoarea nereușită.

Cola poate fi folosită și pentru a calma usturimile și iritațiile pielii, după înțepături de insecte sau mușcături de meduză. NU puneți Cola pe răni deschise, dar o puteți folosi pentru a calma mâncărimile și pielea iritată.

Ai murdărit hainele cu benzină sau motorină atunci când ai alimentat? Ghici cu ce scapi de mirosul de pe ele! Exact, tot Cola este soluția!

Vasele de metal și suprafețele greu de curățat din bucătărie pot fi rezolvate tot cu Coca-Cola. Principiul este asemănător ca în cazul ruginei sau la curățarea toaletei.

Voi ați folosit Cola și la altceva decât băut? Dacă da, a fost eficientă? Care dintre trucurile de mai sus vă tentează să îl încercați? Scrieți-ne în comentarii!