Avocado, unul dintre cele mai versatile fructe, poate fi folosit într-o mulțime de combinații, atât dulci, cât și sărate. Toată lumea știe să pregătească sosul guacamole, așa că ne-am gândit să-ți dăm și alte idei originale de cum să te bucuri de avocado.


Avocado pane

Alege un avocado nu foarte copt, taie-l felii, dă-l prin ou și pesmet și prăjește-l în ulei încins. Poți servi cu sos de usturoi și iaurt.

Înghețată de avocado

Cea mai cremoasă înghețată ever se obține din avocado.

Ouă coapte în avocado

Pune câte un ou într-o jumătate de avocado, sare, piper și pătrunjel deasupra și pune la cuptor pentru 12 minute.

Avocado pe grătar

Pune jumătățile de avocado pe grătarul încins, pentru 1-2 minute. La final poți pune niște cașcaval ras în ele. Se potrivesc perfect alături de friptură.

Gazpacho de avocado

Nimic nu e mai bun decât o supă rece, cremoasă, pe bază de avocado.

Maioneză de avocado

Poți face o maioneză vegană, pe bază de avocado. Pune în blender un avocado bine copt, câteva linguri de ulei de măsline și zeamă de lămâie. Se potrivește perfect ca dressing pentru salată.

Pune-l în prăjituri

Dacă vrei să înlocuiești untul din rețetele de dulciuri cu ceva vegan și sănătos, avocado este alegerea perfectă.

Smoothie

Un avocado, o mână de frunze de spanac, castravete, mentă și obții un smoothie cremos, plin de vitamine.

Sau un avocado, o banană, puțin lapte sau iaurt, o mână de fructe de pădure, o lingură de miere, dacă vrei ceva dulce.

Avocado umplut

Poți folosi avocado pe post de ”suport” pentru orice îți trece prin minte. Umplut cu salată, brânzeturi, fructe de mare sau chiar fructe.

Sushi cu avocado

Alternativa perfectă pentru vegani sau pentru cei care nu mănâncă pește crud. Somonul sau tonul din sushi poate fi înlocuit foarte bine cu avocado, datorită consistenței bogate în grăsimi.

Tartă de avocado

Să nu uităm că avocado este catalogat ca fiind fruct. Se poate folosi la fel de bine și în deserturi, tarte în special, cu sau fără coacere.