Cremoasa si dulce, este usor sa uitam ca este un aliment plin de vitamine si de substante nutritive de care ai nevoie pentru a ramane sanatos si puternic.

Bananele contin o multime de elemente esentiale pentru sanatate. Ele pot scurta timpul de recuperare dupa exercitii fizice si potolesc foamea. La aproximativ o suta de calorii vei obtine o multime de nutrienti: B6, mangan, vitamina C, cupru, sa nu mai vorbim de fibre si potasiu.

Mangan

Manganul este unul dintre mineralele mai putin stralucitoare pe eticheta nutritionala a suplimentelor minerale. Asa ca nu e de mirare ca avem tendinta sa uitam ca avem nevoie de el.

Bananele sunt una dintre cele mai bune surse de mangan. Manganul ajuta la vindecarea ranilor si accelereaza metabolismul, astfel ca bananele sunt o gustare ideala post-antrenament.

Studiile arata ca persoanele care consuma in mod regulat de alimente cu mangan sunt mai putin predispuse la accident vascular cerebral, infarct miocardic, osteoporoza si alte boli.

Vitamina B6

De asemenea, bananele sunt bogate in vitamina B6, un element esential al oricarei diete sanatoase.

Adultii au nevoie de aproximativ un miligram si o jumatate de B6 in fiecare zi. O banana iti poate da aproximativ o treime dintr-o singura lovitura.

Rata de absorbtie a B6 in suplimentele alimentare nu se apropie de cea din alimentele pe baza. O banana pe zi poate reduce predispozitia catre anumite tipuri de cancer.

Pentru femei, B6 poate reduce simptomele sindromului premenstrual. De asemenea, reduce in mod semnificativ greturile de dimineata in timpul sarcinii.

Vitaminele din clasa B pot fi greu de obtinut daca esti vegetarian, asa ca ia in calcul bananele pentru a ajuta la reducerea decalajului in cazul in care nu consumi produse de origine animala.

Cupru

Bananele te ajuta sa consumi cantitatea zilnica recomandata de cupru. In combinatie cu fierul, cuprul pentru a ajuta la stimularea dezvoltarii de celule rosii din sange. Bananele sunt una dintre cele mai bune surse de cupru.

Vitamina C

Portocale si alte citrice primesc toata atentia pentru sunt mari surse de vitamina C, dar bananele sunt pline de ea, de asemenea.

Un fruct de marime medie are aproximativ 15% din cantitatea zilnica recomandata. Vitamina C stimuleaza imunitatea la raceli, reduce inflamatia si incetineste imbatranirea pielii. Deci, nu te zgarci.

O noua cercetare arata ca vitamina C poate ucide chiar si celulele canceroase.