Fasolea
Cu siguranta, ai observat cat de multa apa poate absorbi un bob de fasole. Imagineaza-ti ca acest lucru se intampla in intestinul tau si ca, o data cu apa, sunt "prinse" si alte substante, care nu mai ajung sa fie digerate mai departe. Fasolea are si fibre insolubile, care sti-muleaza tranzitul.
Ardeii
Pe langa multa Vitamina A, ardeii mai au ceva: atat in cei grasi, cat si in cei iuti s-au identificat substante care cresc temperatura interna si consumul de oxigen la cica 20 de minunte dupa ce au fost ingerati. Cu alte cuvinte, organismul e fortat sa accelereze metabolismul, ceea ce te poate ajuta sa slabesti. Savureaza-i cruzi sau, daca tot e vara, copti.
Fructele de padure
Sunt adevarate rezervoare de pectina. Ajunsa in circulatie, pectina formeaza un gel care "leaga" glucoza din sange si nu o lasa sa intre in celule. Astfel, glicemia nu scade prea repede, iar senzatia de foame intarzie sa apara.
Rosiile
Au numai 21 kcal/100 g si peste 90% apa. Continutul de Vitamina C este apreciabil, la fel cel de lycopen, o substanta care s-a dovedit ca are proprietati anticanceroase. De asemenea, rosiile sunt alcalinizante, ceea ce nu strica deloc organismului uman, adesea bombardat cu alimente prea acide. Rosiile sunt la fel de sanatoase si crude, si gatite.
Mango
Oricine doreste sa slabeasca se va indragosti de mango. Acest fruct este "blindat" cu nutriente, asa ca poti manca mai putin, far grija ca mananci dezechilibrat. O simpla felie de mango este o gustare suficienta pentru a-ti tine de foame de la pranz pana cina.