In Japonia, alimentele nu sunt consumate doar pentru gust. Japonezii cred in capacitatea de a extrage beneficii pentru sanatate din hrana lor. Iata primele 10 motive pentru care femeile japoneze raman subtiri si tinere.

1. Ceai verde
Japonezilor le place sa bea ceai verde. Matcha (sub forma de pudra de ceai verde) este facut din cele mai de calitate frunze, care sunt uscate si macinate intr-o pulbere fina. Aceasta pulbere este apoi amestecata cu apa fierbinte.

Aceasta forma de ceai verde este folosita in ceremonia ceaiului, care este o activitate culturala japoneza ce implica pregatirea ceremonialului si prezentarea matcha.

Ceaiul verde nu este numai delicios, dar, de asemenea, foarte benefic. Este unul dintre cele mai sanatoase ceaiuri din lume, bogat in antioxidanti care ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi si intarzie procesul de imbatranire. Ajuta chiar la pierderea in greutate. Consumul de ceai verde, de asemenea, reduce riscul de boli de inima si cancer.

Conform unui alt studiu din 2006, adultii din Japonia care au consumat cantitati mai mari de ceai verde au avut un risc mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare. De asemenea, studiul spune ca cetatenii japonezi care beau 5 cani de ceai verde pe zi au avut rata de mortalitate de 26% mai mica.

2. Consuma alimente fermentate
Japonezii consuma multe alimente fermentate, cum ar fi chefir, kombucha, varza acra, miso, tempeh si kimchi.

Alimentele fermentate sunt cele care au trecut printr-un proces de lacto-fermentatie. In acest proces, bacteriile naturale se hranesc cu zaharul si amidonul din alimente si creeaza acid lactic.

Fermentatia pastreaza substantele nutritive naturale din alimente si creeaza enzime benefice, vitamine B, acizi grasi omega-3 si diferite tulpini de probiotice.

Cum fermentarea sustine bacteriile intestinale prietenoase si descompune alimentele intr-o forma mai digerabil, ea ajuta la digestie, care, la randul sau, ajuta la pierderea in greutate, de asemenea. In plus, ajuta la eliminarea toxinele si metalelor grele din tesutul celular.

3. Consuma peste si fructe de mare
Spre deosebire de alte popoare, japonezilor le place sa manance fructe de mare, mai degraba decat carnea rosie, care este asociata cu multe probleme de sanatate, cum ar fi obezitatea, colesterolul ridicat si bolile inflamatorii.

Orezul sau fideaua, insotite de diferite tipuri de fructe de mare sunt mese comune in Japonia. Pestele cum ar fi ton, somon, macrou si crustaceele sunt extrem de populare in bucataria japoneza.

4. Mananca portii mici
Portiile mici de servire fac parte din cultura Japoniei. Dimensiunile mai mici ale portiilor te pot face sa mananci mai putin, ajutand astfel la pierderea in greutate.

De asemenea, portiile de mancare arata mai mari pe farfurii mai mici, ceea ce contribuie la un consum mai mic. Aceasta, la randul sau, previne supraalimentarea neintentionata si aportul ridicat de calorii.

Cand vine vorba de controlul greutatii, portiile mai mici, sunt, probabil, mai importante decat tipul de alimente mancate.

5. Mersul pe jos este un ritual
In Japonia, atat barbatii, cat si femeile merg mult. Mersul pe jos este o buna forma de exercitiu pentru a ramane subtire. Mersul pe jos nu numai ca ajuta la pierderea in greutate, imbunatateste si sanatatea cardiovasculara, stimuleaza energia si starea de spirit si ajuta la reducerea stresului.

Populatia Japoniei este foarte concentrata in orase, iar multi oameni fac naveta cu trenul. Acest lucru inseamna ca trebuie sa mearga pe jos sau cu bicicleta la gara. Chiar si copiii merg pe jos o buna parte din drumul spre scoala.

6. Nu exista "mancat pe fuga"
Orele de masa in Japonia sunt perioade sacre ale energizarii corpului, prin urmare, nu exista nici un pranz luat "din mers". Este considerat nepoliticos, desi acceptabil in Japonia sa mananci in timp ce esti pe picior de plecare. De aceea vei vedea foarte rar pe cineva sa manance pe strada sau in timp ce merge cu mijloacele de transport public.

In Japonia, nu faci nimic altceva in timp ce mananci. Nici nu te uiti la TV, nici nu muncesti. Curatenia si prezentarea produselor alimentare, de asemenea, formeaza o parte esentiala a mesei.

De asemenea, ei mananca mai incet, dand timp stomacului pentru a procesa alimentele si a transmite semnale creierului ca este. Betisoarele joaca de fapt rolul de a reduce cantitatea si viteza cu care japonezii mananca.

7. Gatesc sanatos
Bucataria japoneza nu numai ca foloseste ingrediente sanatoase dar, de asemenea, are metode sanatoase de preparare a alimentelor.

In Japonia, crud, fiert la foc mic si tehnici ale gratarului predomina, ceea ce ajuta la evitarea utilizarii excesului de ulei. Aceste tehnici de gatit, de asemenea, ajuta la pastrarea gustului si nutrientilor ingredientelor.

Produsele alimentare prajite sunt rare in Japonia.

8. Practica artele martiale
Exista diferite tipuri de arte martiale populare in Japonia si atat barbatii cat si femeile practica diverse forme.

De fapt, artele martiale japoneze (karate, judo, aikido si altele) joaca un rol-cheie in imbunatatirea starii generale de sanatate a femeilor japoneze.

Cele mai multe arte martiale imbunatatesc ritmul cardiovascular si rezistenta, ajuta la construirea fortei musculare si de a imbunatati flexibilitatea. Ele ajuta, de asemenea pierderea in greutate incetinesc procesul de imbatranire.

9. Fac bai termale primavara
O baie termala de primavara, care este o practica comuna in Japonia, prelungeste viata. In limba locala, un izvor termal este cunoscut sub numele de "Onsen". Fiind o tara cu vulcani activi, Japonia are mii de izvoare de-a lungul tuturor insulelor sale majore.

Baile termale au puteri de vindecare si sunt benefice pentru sanatate datorita temperaturii apei impreuna cu continutul de minerale, cum ar fi magneziu, calciu, dioxid de siliciu, si niacina.

10. Deserturi sanatoase
Deserturile nu fac parte integranta din bucataria japoneza. Femeile japoneze mananca dulciuri mai rar, iar acesta este unul dintre secretele prin care saman slabe.

In Japonia, oamenii prefera sa manance fructe proaspete la sfarsitul mesei, mai degraba decat deserturi cu zahar. Zaharul este unul dintre principalii vinovati pentru cresterea obezitatii.

De asemenea, dulciurile japoneze au o mult mai putin caramel, faina rafinata si toate celelalte ingrediente utilizate in mod obisnuit in dulciuri.