Cea mai simpla metoda prin care sa tii gripa la distanta este o alimentatie echilibrata si includerea in dieta zilnica a catorva alimente care pot face minuni in ceea ce priveste imunitatea. Iata care sunt cele mai importante dintre ele.

Somon

Pe langa faptul ca este delicios, somonul reduce cu pana la 40% probabilitatea de a contacta vreo infectie respiratorie.

Iaurt

Este unul dintre alimentele care n-ar trebui sa-ti lipseasca niciodata din frigider, iar probioticele din alimentele fermentate iti intaresc sistemul imunitar si, mai mult, iti usureaza digestia.

Ceaiul negru

Un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Harvard a aratat ca o ceasca de ceai negru pe zi scade de 4 ori riscul de a te imbolnavi. In plus, vei avea si un aer “british”

Ciocolata neagra

S-a demonstrat faptul ca placerea noastra “pacatoasa”, ciocolata, ne poate ajuta in anotimpurile reci. Cacaua este un aliat necesar, care ne ajuta sa luptam impotriva bolilor.

Scortisoara

Este un puternic antiviral, antibacterian si antifungic. Beneficiem astfel de un aport de uleiuri care ne ajuta sa ne imbunatatim digestia sis a eliminam substantele toxice din organism.

Capsuni

Desi nu prea il gasim toamna, acest fruct ne ajuta, pe langa portocale, sa avem un aport important de vitamina C in corp si sa luptam astfel impotriva racelilor.