Toți avem o slăbiciune pentru ciocolată. Este acea plăcere vinovată de la care nu ne putem abține și pe care nu o putem refuza niciodată. Știm, îngrașă. Știm, are o mulțime de calorii. Daaar există o veste bună: ciocolata neagră este alternativa sănătoasă, pe care o poți mânca de câte ori vrei, fără să te simți vinovat.

Ciocolata neagră nu numai că nu îngrașă, dar este și o sursă importantă de nutrienți și antioxidanți naturali. E vorba despre ciocolata cu peste 70% cacao, care are o mulțime de beneficii asupra sănătății, inclusiv faptul că reduce riscul apariției de boli cardiovasculare.

Are o mulțime de substanțe nutritive.

Ciocolata neagră de calitate conține: fibre, fier, grăsimi sănătoase, magneziu, potasiu, fosfor, zinc și seleniu. Toate acestea vin din boabele arborelui de cacao.

Sursă importantă de antioxidanți

Cacaoa este unul dintre ingredientele cu cea mai mare putere antioxidantă, care luptă împotriva radicalilor liberi. Ciocolata neagră conține o cantitate mare de polifenoli, comparabilă cu cea din afine și din fructele de Acai.

Reglează tensiunea arterială

Ingredientele bioactive din cacao pot îmbunătăți presiunea sângelui și circulația în artere și, pe termen lung, scad tensiunea arterială și riscul de boli cardio-vasculare.

Reglează colesterolul

Pudra de cacao reglează nivelul de LDL (așa-zis colesterolul rău) și îmbunătățește valoarea HDL (colesterolul bun).

Scade riscul de boli cardio-vasculare

Studiile arată că un consum moderat de ciocolată neagră de 5 ori pe săptămână a scăzut riscul de boli cardio-vasculare cu 57%.

Protejează pielea de razele UV

Ingredientele active din ciocolata neagră sunt benefice și pentru piele. O protejează împotriva radiațiilor UV și mențin hidratarea în epidermă. Așa că dacă plănuiți o vacanță la mare, mâncați ciocolată neagră timp de câteva săptămâni înainte.

Te face mai inteligent

Ciocolata neagră îmbunătățește funcția creierului. Consumul constant de ciocolată neagră ajută circulația, inclusiv irigarea creierului. Pe termen lung, are efecte benefice asupra memoriei.