In China istorica, doar nobilii aveau culturile de "orez interzis", iar chinezilor obisnuiti nu li s-a permis sa aiba sau chiar sa consume orez negru.

Printre mii de soiuri de orez, orezul negru, denumit si "orez interzis" sau chiar "orez purpuriu", este recunoscut ca fiind printre soiurile cu valoarea nutritionala cea mai mare.

Are 18 aminoacizi, minerale si vitamine cum ar fi cuprul, fierul, zincul si carotenul. Iata doar cateva dintre motivele pentru care acest aliment ar trebui introdus in dieta zilnica.

Antioxidantii

Nivelul acestora este mai mare decat in cazul altor cereale si ajuta la prevenirea bolilor de inima, a diabetului si chiar a cancerului.

De asemenea, imbunatateste functionarea creierului si reduce inflamatiile. In plus, Vitamina E este benefica sanatatii ochilor, a pielii si a sistemului imunitar.

Detoxifiant natural

Fitonutrientii din orezul negru ajuta la curatarea organismului de boli care provoaca toxine. In plus, ajuta ficatul sa elimine toate substantele nocive.

Sursa bogata de fibre

Orezul negru are aproximativ trei grame de fibre la o jumatate de portie. Acest continut bogat de fibre ajuta la reglarea tranzitului intestinal, prevenind constipatia, diareea si balonarea.

Fibrele ajuta la colectarea si eliminarea toxinelor din tractul digestiv. Fibrele ofera, de asemenea, corpului un sentiment de satietate, care te impiedica sa consumi alte alimente grase, ajutand astfel la scaderea in greutate.

Orezul negru previne riscul aparitiei diabetului

Pentru a evita riscul de diabet si obezitate, se recomanda consumul de cereale integrale. Fibra este capabila sa ajute glucoza (zaharul) din cereale sa fie absorbita de organism pe o durata mai lunga de timp.

Orezul negru previne riscul obezitatii

Pentru persoanele care se lupta cu obezitatea, orezul negru este cea mai buna varianta de orez pe care il pot consuma.

Bogat in fibre, orezul negru iti ofera nu numai senzatia de satietate, prevenind astfel supraalimentarea,dar studiile arata ca orezul negru ajuta la prevenirea rezistentei la insulina, care este adesea asociata cu riscul aparitiei diabetului zaharat si a obezitatii.