Cât avocado trebuie să mănânci zilnic ca să slăbești

Avocado este un fruct unic, originar din zonele muntoase din Mexic, Guatemala și coasta Pacificului din America Centrală. Este un aliment de bază în dietele în care carnea grasă, peștele sau lactatele sunt limitate; de fapt, avocado este adesea folosit ca înlocuitor al cărnii în sandvișuri. În Asia de Est este folosit chiar în milkshake-uri.

Studiile au arătat că avocado te poate ajuta să slăbești pentru că te menține sătul mai mult timp, dar beneficiile trec de pierderea în greutate, potrivit cercetărilor. Este recomandat să mănânci puțin avocado la prânz, deoarece senzația de sațietate se va menține timp de până la cinci ore.

Deși în general, este servit crud - știm cu toții despre guacamole - avocado poate fi gătit pentru perioade scurte de timp fără a deveni amar. Sunt însă și soiuri care devin necomestibile prin gătire.

Un avocado copt ar trebui să cedeze la o presiune ușoară. Dacă se strânge prea ușor, probabil că este prea copt. Pulpa se înnegrește ușor, așa că cel mai bine este să decojiți și să tăiați avocado chiar înainte de a-l servi sau să stropiți feliile tăiate cu suc de lămâie sau de lime pentru a preveni oxidarea.

Avocado este bogat în potasiu, fibre și vitaminele B, E și C.

Câte calorii are un avocado

Avocado are o reputație proastă, deoarece este bogat în calorii, dar asta nu înseamnă că ar trebui consumat rar.

Un avocado mediu are 234 de calorii, pentru că este bogat în grăsimi, cu 21 de grame sau aproximativ o treime din doza zilnică recomandată.

Dar doar pentru că avocado conține grăsimi, nu înseamnă că te va îngrășa. De fapt, avocado pare să fie cel mai bun prieten al persoanelor care țin dietă.

Fiecare dietă populară acum - Keto, Atkins, Paleo - recomandă consumul de avocado pentru a ajuta la pierderea în greutate.

Un avocado la prânz te poate ajuta să slăbești

Consumul de avocado te menține sătul timp de șase ore, potrivit unui studiu publicat recent. Specialiștii au comparat o masă de control cu o masă pe bază de avocado, iar cei care au mâncat avocado au avut un nivel ridicat de hormoni care suprimă apetitul timp de șase ore.

Oamenii de știință au atribuit această suprimare a foamei combinației perfecte de grăsimi și fibre din fructul întreg. Studiul concluzionează că persoanele care mănâncă avocado au tendința de a mânca mai puțin pe parcursul zilei și de a consuma mai puține calorii atunci când includ un avocado la masa de prânz, ceea ce duce la pierderea în greutate.

Nu este vorba doar de gradul de sațietate a fructului sau de grăsimea mononesaturată, ci există un zahăr (în avocado) numit mannoheptuloză, care ajută corpul să folosească insulina, ceea ce ajută la diminuarea rezistenței la insulină. Așadar, în esență, avocado este o combinație perfectă de grăsimi, fibre și un carbohidrat pe bază de plante care îi semnalează organismului să ardă mai multe grăsimi.

Acest proces natural împiedică organismul să stocheze grăsimea. În schimb, intră în modul de ardere a grăsimilor și chiar în cetoză, proces prin care organismul folosește grăsimea ca energie în loc să o stocheze. Rezultatul este pierderea în greutate.

Avocado te poate ajuta să slăbești

Cercetătorii au căutat o legătură între consumul de avocado și fluctuațiile de greutate și de compoziție corporală la adulți de-a lungul timpului.

În cadrul studiului au fost examinate două grupuri de participanți în vârstă de 56 de ani, un grup a mâncat avocado, iar ceilălalt nu. Consumul de avocado a fost auto-raportat într-un chestionar, iar rezultatele au arătat că cei care au consumat frecvent avocado au luat mai puțin în greutate și au rămas mai slabi în timp, în comparație cu cei care nu au mâncat avocado în mod regulat.

Raportul a concluzionat că avocado conține nutrienți și compuși bioactivi care pot contribui la reducerea riscului de a deveni supraponderal sau obez.

Avocado te ajută să pierzi grăsimea de pe burtă

Femeile care au consumat avocado ca parte a dietei zilnice au avut o reducere mai mare a grăsimii abdominale. Un avocado pe zi ar putea ajuta la redistribuirea grăsimii de pe burtă la femei spre un profil mai sănătos, potrivit unui nou studiu al Universității din Illinois.

Cât de mult avocado ar trebui să mănânci într-o zi

Pentru majoritatea oamenilor, o jumătate până la două avocado pe zi înseamnă un stil de viață sănătos și bogat în nutrienți. Însă suntem cu toții diferiți, așa că, indiferent că vorbim de lucruri sănătoase precum avocado, s-ar putea să nu fie benefic pentru toată lumea în cantități mai mari.

Persoanele cu probleme digestive probabil vor avea dureri de stomac atunci când mănâncă prea mult avocado, astfel că ar trebui să limiteze consumul la aproximativ o optime de avocado pe zi, o cantitate perfectă pentru a fi adăugată în salate sau în smoothie-uri.

Care este cel mai bun moment pentru a mânca avocado?

În cadrul unui nou studiu, cercetătorii au analizat persoanele care au mâncat la micul dejun fie o jumătate de avocado, fie un avocado întreg. Ei au descoperit că înlocuirea unui carbohidrat, cum ar fi pâinea sau cerealele, cu avocado pare să aibă beneficii în orele care urmează mesei.

Cercetătorii au descoperit că adulții supraponderali care au mâncat avocado ca parte a mesei de dimineață au prezentat un flux sanguin îmbunătățit, care poate influența tensiunea arterială. De asemenea, au constatat niveluri mai bune de zahăr și grăsimi în sânge după masă, în comparație cu cei care au mâncat un mic dejun standard.

Ce se întâmplă când mănânci avocado în fiecare zi

Colesterolul se îmbunătățește

În timp ce avocado poate că a căpătat o reputație proastă pentru că este bogat în calorii și grăsimi - o jumătate conține 113 calorii și 10 grame de grăsime, în principal grăsimi mononesaturate, care sunt sănătoase în cantitate moderată. Grăsimea bună vă crește nivelul colesterolului bun HDL, în timp ce reduce colesterolul rău LDL.

Ai o digestie mai bună

Jumătate dintr-un avocado conține puțin sub 5 grame de fibre alimentare (în funcție de mărime). Inluderea acestui fruct în regimul alimentar zilnic poate ajuta la prevenirea constipației și la menținerea unei digestii sănătoase. Un alt beneficiu al acestui fruct bogat în fibre este că te vei simți sătulă mai mult timp. Doar câteva felii de avocado peste pâine prăjită, în sandviș sau în salată, te ajută să rămai sătul până la trei ore.

Protecție împotriva bolilor și infecțiilor

Avocado este o sursă excelentă de vitamine B, care ajută la prevenirea bolilor și a infecțiilor. De asemenea, sunt pline de vitaminele C și E, plus substanțe chimice naturale din plante care pot ajuta la prevenirea cancerului.

Vei dormi mai bine

Nu numai că avocado are un gust grozav, dar este și plin de magneziu (19,5 miligrame pentru o jumătate de avocado), care este considerat un nutrient antistres.

Vei avea o strălucire naturală

Pielea strălucitoare, ochii luminoși și părul strălucitor sunt alte avantaje ale consumului acestui super aliment uimitor. Acest lucru se datorează vitaminelor sale liposolubile și grăsimilor mononesaturate.