Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Proaspete sau congelate, aceste fructe au o cantitate impresionanta de beneficii pentru sanatate care te-ar putea surprinde. Ele sunt o sursa excelenta de vitamina C si K precum si acid folic, magneziu, mangan si potasiu.

Cu doar 49 de calorii per cana, capsunile sunt relativ scazute in zahar si sunt o sursa buna de fibre dietetice. Acestea contin, de asemenea cantitati semnificative de fitonutrienti si flavonoide.

Regleaza tensiunea arteriala
Capsunile sunt foarte recomandate persoanelor care au hipertensiune arteriala. De fapt, consumul regulat de capsuni chiar ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale. Ele sustin, de asemenea, un nivel sanatos de oxigen prin asigurarea unui flux sanguin constant in tot corpul.

Fiind o sursa naturala de potasiu, capsunile ajuta la controlul tensiunii arteriale, deoarece potasiul diminueaza efectele sodiului. De fapt, aportul redus de potasiu este unul dintre factorii de risc pentru dezvoltarea hipertensiunii arteriale.

Un studiu publicat in 1998 subliniaza importanta potasiului pentru reglarea tensiunii arteriale si raporteaza ca suplimentarea de potasiu are un efect modest de scadere a tensiunii arteriale la persoanele cu aport alimentar scazut. In plus, continutul de magneziu din ele contribuie la reducerea tensiunii arteriale si imbunatatirea fluxului sanguin.

Reduc riscul de boli cardiovasculare
Cantitatea mare de fibre, antioxidanti, fitochimicale si vitamine din capsuni ajuta la echilibrarea nivelului de colesterol din sange si in acelasi timp consolideaza muschiul cardiac.

Mentin pielea sanatoasa
Cei mai multi antioxidanti din capsuni, inclusiv vitamina C, ajuta la prevenirea deteriorarii pielii din cauza radicalilor liberi. Vitamina C contribuie la producerea de colagen in piele, care este necesar pentru mentinerea elasticitatii pielii.

De asemenea, capsunile sunt capabile de a proteja pielea impotriva razelor UV-B. Antocianina, un antioxidant puternic din capsuni, protejeaza pielea de efectele daunatoare ale mediului inconjurator, in special in soare. Puterea antioxidanta a antocianinei dureaza pana la 24 de ore dupa consum.

Ajuta la lupta impotriva cancerului
Consumul de capsuni este de asemenea asociat cu un risc mai mic de dezvoltare a unui cancer esofagian, de san, de colon, de prostata si de piele.

Bogate in vitamina C (un antioxidant), capsunile pot ajuta la prevenirea cancerului, deoarece un sistem imunitar sanatos este cea mai buna aparare a organismului.

Antioxidantii sunt captatori de radicali liberi si neutralizeaza efectul potential negativ pe care acestia il pot avea asupra celulelor.

De asemenea, fitochimicalele, cum ar fi quercetina si acidul elagic, gasite in capsuni au proprietati anticancer, cum ar fi inhibarea cresterii celulelor canceroase.